Vakıf Üniversiteleri Öğrenci Avında

Üniversite  tercih sürecinin sonuna yaklaştığımız günlerde , her sene olduğu gibi bu sene de boş durmayan vakıf üniversiteleri hemen hemen tüm şehirlerde aktif olarak öğrenci avına geçmiş durumda. Özellikle İstanbul , Ankara ,İzmir gibi vakıf üniversitelerin çoğunlukta olduğu büyük şehirlerimizde ise bunu daha yakından görmek mümkün. Caddelerdeki billboardların tamamını dolduran reklam afişleri, şehrin merkezine ya da  AVM’lere kurulan tercih çadırları öğrenci avında pazarlama çalışmalarının başında geliyor. Öğrencilerin özellikle cep numaralarından aranarak yapılan reklam kampanyaları da cabası.  Bir önceki seneye baktığımızda şüphesiz ki en iyi saha çalışmalarını gerçekleştiren üniversitelerden birisi ,öğrencinin yeteneklerinin farkındalığını sağlayan “Sende Işık Var” sloganıyla yola çıkan Işık Üniversitesi olmuştu. Bu sene ise farklı reklam çalışmalarıyla öne çıkan Özyeğin Üniversitesi de “Hayatının Oyunu” sloganıyla fark yaratmıştı.  Bunun haberini daha önce sitemizde paylaşmıştık.

Zamanın çok hızlı geçtiği tercih döneminde öğrenciler yanlış tercih yapmaktan korkar hale gelmiş durumda ve akıllarında hep aynı soru:Hangi üniversite,hangi bölüm?

Bugün ki yazımda ,yaptığı reklamlardan çok sahip olduğu niteliklerle ön plana çıkan birkaç üniversiteyi kısaca tanıtmak istiyorum.

İstanbul Ticaret Üniversitesi

“Ticaretin Üniversitesi” olmayı hedefleyen üniversite, piyasa ve iş dünyası odaklı yönüyle dikkat çekiyor. Girişimcilik konseptini benimseyen üniversite İTO ile yaptığı üniversite-sanayi işbirliğinin somut örneklerini hayata geçirmek üzere bir protokol imzalayarak yoluna devam ediyor. LYS’de ilk 10 bine giren öğrenciler öğrenim ücreti talep edilmiyor.

Bahçeşehir Üniversitesi

“Kampüsüm Dünya” sloganıyla yola çıkan üniversite,35 ülkeden 186 üniversite ile işbirliği halinde olmasıyla her öğrencine yurt dışı tecrübesi imkanı sağlıyor. Türkiye’de ilk defa Bahçeşehir Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Üniversite ile iş dünyası işbirliği”ne dayalı bir eğitim modeli olan CO-OP ile öğrencilere staj ve iş imkanı sunuluyor.

Atılım Üniversitesi

Eğitim dili İngilizce olan üniversitenin Erasmus kapsamında 37 Avrupa üniversitesi le 57 farklı program için anlaşması var. Ayrıca Türkiye’de Erasmus Mundus programına üye beş üniversiteden birisi olan Atılım Üniversitesi öğrencilerine Uzakdoğu’da eğitim fırsatı sunuyor.

Sabancı Üniversitesi

Türkiye’deki ilk bölümsüz üniversite olan  Sabancı Üniversitesi, öğrencilerine okumak istedikleri bölümü seçme şansını ikinci sınıfın sonunda  vererek fark yaratıyor. ”Diplomasıyla barışık bireyler” yetiştirmeyi hedefleyen üniversite, geçtiğimiz yıl dünyanın önde gelen yönetim bilimleri okullarından “MIT Sloan School of Management” ve lojistik okullarından MIT-Zaragoza Logistics Center ile yaptığı işbirliği sonucu MBA öğrencilerine  çift diploma alma olanağı sunuyor.

Türkiye’de özel üniversite sayısının her geçen gün artması görüldüğü üzere üniversiteler arası rekabeti daha çok arttırıyor. Peki bu rekabet sonucunda oluşan ücretler ne kadar? Aşağıdaki tabloda, içlerinde bu üniversitelerin de bulunduğu vakıf üniversitelerinin ücret bilgileri yer almakta.

Pazarlamasyon.com ailesi olarak tercih yapacak olan tüm arkadaşlarımıza başarılar dileriz…

 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir