Tesla'nın Dev Pili 1000 Kilometre Ötedeki Kömür Santralini Kurtardı

Tesla'nın Avustralya'da ürettiği dünyanın en büyük lityum iyon pili, geçtiğimiz ay hizmete açıldı. Fransız enerji şirketi Neoen'in işlettiği bir rüzgar enerji santraline bağlı olan pil, Jamestown'da bulunuyor.

Elon Musk projenin onaylanma tarihinden itibaren 100 gün içinde pili inşa edip, yaz başlamadan çalışır hale getirme sözü verdi. Hatta Musk, pil bu süre içinde bitmezse Avustralya'dan para almayacaklarını söylemişti. Aynı zamanda Musk inşa ettikleri pilin, en yakın rakibinden üç kat daha güçlü olduğunu belirtti.

https://www.youtube.com/watch?v=PIeF4WRsgGQ

Tesla'nın ürettiği dünyanın en büyük lityum iyon pili, başarısını kanıtlayacak bir olaya imza attı ve  bin kilometre uzaklıkta arızalanan bir kömür santralinin enerji ihtiyacını karşıladı.

Avustralya'nın en büyük kömürle çalışan elektrik santrallerinden birisi olan Loy Yang santrali, Tesla’nın  enerji piline yaklaşık 1000 kilometre kadar uzakta. 14 Aralık’ta 560 megawattlık beklenmedik bir kayıp yaşayan geleneksel santral, enerji sağladığı bölgeyi tehdit altına soktu.

Ardından Tesla’nın enerji üssünden alınan elektrik enerjisi, geleneksel kömür santraline yaklaşık 7.5 megawattlık bir destek sağladı. Bataryaların toplam enerji miktarı ise 100 megawatt. Yani çok ufak bir destekle kömür santralini hayata döndürmüş oldu. Kömür santralinde yaşanan frekans düşüşü, Tesla bataryasından gelen destekle normale döndü. 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir