Tech Meetup S1 E5 'Mobile & Payments Day' Etkinliğinde Neler Konuşuldu?

Pazarlamasyon olarak bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Tech Meetup’ın Mobile & Payments Day konseptli beşinci buluşmasını dün akşam Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirdik. Dijital dönüşüm ve teknolojiye ilgi duyan herkese açık olan etkinliğimize konuşmacı olarak BKM'den Serkan Yazıcıoğlu, Teb'den Deniz Devrim Cengiz'i konul ettik.

İlk konuşmacımız Serkan Yazıcıoğlu “Dijital Dönüşüm ve BKM Express” konu başlığı ile konuşmasını gerçekleştirdi. Kaçıranlar veya hatırlamak isteyenler için sunumdan satır başları şöyle oldu;

  • BKM olarak bizim hedefimiz nakitsiz bir toplum ve senelerdir bunun için çalışıyoruz, her geçen gün daha iyi yerlere gelmeye daha yeni teknolojileri kullanmaya çalışıyoruz. 2010'dan sonra dijitalleşme ekseninde BKM'nin yolunu yeniden çizdik.
  • Dünya dijital olarak dönüşüyor, bugün dünyanın %46'sının internet erişimi mevcut, %51'i mobil cihaz kullanıyor, %31'i ise sosyal medya kullanıyor. Hal böyleyken bireysel, toplumsal ve şirketler olarak dijital dönüşüm zorunlu oluyor.
  • Dijitalleşme her alanda yaygınlaşıyor örneğin Independent gazetesi baskı yapmayı tamamen durdurdu ve dijitale geçti, Baco Santander 450 şubesini kapattı.
  • Bugün dünyanın en değerli şirketlerine baktığımızda ilk beşinin teknoloji şirketi olduğunu görebilirsiniz, teknoloji her alana giriyor.
  • Online alışverişte mobilin yeri %40 civarında. Yani her 100 online alışverişin 40'ı cep telefonlarından yapılıyor bu büyük bir rakam. Bunun en önemli nedenlerinden biri telefon ekranlarının büyümesi ve telefonlarımızın 7/24 açık bir mağaza oluşu.
  • Dijital cüzdanlar bankaları geride bırakıyorlar. Ödemede nakitten karta, karttan da dijital çözümlere geçiş var. Biz dijital cüzdanın liderliğini yaptık.
  • İnsanların algısını önce her şeyin internetten yapılabileceğine çektik çünkü önce bunun oturması gerekiyordu. Çünkü nakitsiz bir toplum için çalışıyoruz. 5 yılda kartlı ödemelerin payı %80 arttı.
  • Dünyada BKM Express dışındaki hiçbir dijital cüzdan kart bilgisinin tamamını almadan işlem yapmıyor. 3 katmanlı güvenlik sistemimiz mevcut; 1.Kart numarasının tamamı paylaşılmıyor. 2.Statik şifre ve 3. Dinamik şifre.

İkinci konuşmacımız Deniz Devrim Cengiz “Finans Dünyasını Şekillendiren Yeni Trendler” konu başlığı ile konuşmasını yaptı. İşte Deniz Devrim Cengiz'in konuşmasından satır başları;

  • Tüketiciler artık denemeyi seviyor ve çok çabuk tüketiyor. Bu sebeple bilgiye ulaşmak kolaylaşıyor.
  • teknoloji konusunda zamanlama çok önemli. Teknolojiyi erken kullanırsanız çok etkisi olmuyor geç kalırsanız sonradan yakalayamıyorsunuz. Doğru zamanda denemek ve kolay entegre olmak gerekiyor.
  • Mobil devrim bundan 10 yıl önce başlamıştı diyebiliriz. 10 yılda geldiğimiz nokta ortada. Mobili kullananlar değil kullanmayanlar artık daha az. Peki bundan sonraki devrim ne olacak? Yeni mobil devrim yapay zeka olacak. Ve mobildeki 10 yıl yapay zekada 3-5 yıla inecek.
  • Bütün adımlarda yardım alarak işlemleri kendimizin gerçekleştirdiği, işlerimizin büyük ölçüde kolaylaştığı yöne doğru gidiyoruz.
  • Ülke olarak teknolojide çok iyiyiz. Her şeyi olabildiğince kullanıyoruz ancak bireysel olarak bunu yapabiliyoruz. Şirketlerin de bu düzeye geçmeleri gerekiyor.
  • Dijitalleşme ve dijital dönüşüm kavramlarını birbirine karıştırmamak gerekir. Dijitalleşme için her alanda dijitalin veriminden faydalanma, yardım alma diyebiliriz. Fakat dijital dönüşüm için iş modelinin değişmesi, hayat standartlarının değişmesi gibi çok daha büyük entegrasyon gereklidir.
  • Bugünkü teknolojiler olanı haber veriyor. Yeni gelecek teknolojiler olacakları tahmin edebilmeli ve olan düzeni kavrayabilmeli.
  • Son olarak müşteri neredeyse orada olmalıyız. Müşterinin yönlendirdiği, veri ve iç görü ile hareket ettiğimiz bir iş modeli bizi başarıya götürecektir.

Etkinliğimize olan katkılarından dolayı Garanti Bankası, Microsoft Türkiye ve BKM Express’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir