Tarımın Geleceği: Arazinin Gözleri Akıllı Drone'lar

Çiftçilerin artık tarla ve arazilerde kendilerine yardımcı olacak başka bir araçları daha var. Teknolojiye ve yeni fikirlere açık çiftçiler, ellerinde sadece bir akıllı telefonla, bitkilerin gelişim süreçlerinden sağlıklarının ölçülmesine kadar her şeyi yapmak için akıllı dronları (uzaktan kumandalı pilotsuz uçakları) kullanabilirler. Daha akıllı bir programlamayla dronlar bu işi oldukça verimli ve daha az maliyetli hale getirebilir. 20 yılda piyasaya yerleşebilecek potansiyele sahip olduğunu düşündükleri bu yöntemle ABD'de yayılmaya başlayan Çinli üretici Xaircraft çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı. Çin'deki çiftçilerin yalnızca yüzde 2'sinin drone kullandığını, bunun da bilinç düzeyinin düşük olması ve teknolojinin daha önce kullanıcı dostu olmamasından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Ancak şirket sözcüsü, şu anda özerk UAV'ler (insansız hava araçları) ve akıllı telefon uygulamalarıyla tamamen değişmeye hazır olduklarını belirtti. Ayrıca şunları da ekledi: "Dronlardan birini çalıştırmak için, çiftçilerin telefonlarında arazinin şeklini çizmeleri gerekiyor ve drone, baz istasyonuna geri dönme de dahil geri kalan tüm işi kendisi yapıyor. [caption id="attachment_57605" align="alignnone" width="642"] Kaynak: Xaircraft/Weibo[/caption] Guangzhou merkezli firma bugüne kadar 1.000'in üzerinde drone operatörü eğitti ve ücretsiz çevrimiçi eğitim kursları yoluyla yeni başlayanlar için öğrenme eğrisini düşürmeyi hedefliyor.

Sonraki adım: Veri

Bir dronun nasıl uçurulacağını zaten bilen çiftçiler için teknolojiye ayak uydurmak ve tarlaları hakkında toplanan verileri analiz etmek oldukça büyük bir atılım olacaktır. Poladrone, palmiye yağı üretimini analiz eden bir yazılımın geliştiricisi olan Malezyalı bir girişimdir. Bu yazılım, yüksekten alınan görüntülere bakarak yağ için gerekli palmiyeleri sayabilir, ekin sağlığını belirleyebilir ve engellenen yolları tespit ederse çiftçileri uyarabilir. [caption id="attachment_57604" align="alignnone" width="693"] Kaynak: Poladrone[/caption] Kurucu Jinxi Cheong, görüntü tanıma yazılımının, yapraklarının rengi gibi faktörlere dayalı olarak bir bitkinin sağlığını değerlendirebileceğini açıkladı. Palm yağı meyvelerinin yüzde 10'luk bir kısmı çöpe gidiyor. Bu kayıp, bitkilerin sağlığını değerlendirmenin zahmetli bir süreç olmasından ve insanların hatasından kaynaklanıyor. Poladrone kendi dronlarını yapmıyor; uçuş yollarını otomatik hale getirmek ve ölçümleri yapmak için Litchi'yi geliştiriyor ve hali hazıda üretimi var olan DJI Phantom'lara güveniyor. [caption id="attachment_57603" align="alignnone" width="716"] Kaynak: EPA/Shutterstock[/caption] Cheong, "Dikkatimizi verdiğimiz şey, yetiştiriciler tarafından uygulanması çok basit ve kolaydır. Herkesin fazla bir bilgi öğrenmeden kullanabileceği bir şey." dedi. "Hala çok geleneksel bir endüstri ve bir anda çok yol kat etmemiz gerekiyor" diyen Cheong, "Bu yeni teknolojiyi benimsemek uzun bir süre değil, 5-10 yıl içerisinde gerçekleşecek" ifadelerini kullandı. Gelecekte neler olacak daha fazlası için; Marketing Meetup'ta buluşalım.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir