Şehir Pazarlamasında Denizli Horozu Etkisi

Şehir pazarlaması bu ülkede hiçbir zaman tam olarak becerilememiş bir olgu. Her köşesinden tarih, kültür ve bilimum özgünlük fışkıran bu cennet ülkeyi ne kadar iyi pazarlayabildik ki, şehirlerimizi pazarlayabilelim gerçi… Marka şehirler yaratamayan, yerli turist kültürü oluşturamayan, her şeye rağmen inatla gezmek, dolaşmak isteyen yerli turistleri organizasyon ve kaliteden yoksun 3.sınıf korsan turizm şirketlerinin eline teslim etmekte beis görmeyen politikacılar, yerel idareciler, pazarlamacılar; hepsi suçlu…

Ne var ki, marka şehir yaratmak uzun ve netameli bir süreç. Bugünden yarına olabilecek bir iş değil. Ama bu yolda atılan bağımsız bazı adımlar insanı heyecanlandırmıyor değil. Son zamanlarda gördüğüm en parlak pazarlama girişimlerinden biri olan denizlice.com bunlardan biri. “Tekstilin başkentinden uygun fiyatlar” sloganıyla yola çıkan sitenin logosu tahmin edebileceğiniz üzere bir Denizli horozu. Denizli’de 2009 yılında kurulan İSTUN Giyim’in sahibi olduğu sitede, Denizli’ye özgü yerel ürünler satılıyor. Dünyaca ünlü Buldan el dokumalarından, nevresim, pike, peştamal, şal gibi ürünlere; Denizli’nin meşhur Zafer gazozundan, Denizli horozu ve Pamukkale desenli magnetlere kadar bir çok seçenek mevcut. Site sahibi firmanın tekstil işiyle uğraşması ve Denizli’nin de ağırlıklı olarak tekstil ürünleriyle meşhur olması nedeniyle ürünler tesktil ağırlıklı. Telefon kılıfı satmaları ise tabi ki pek hoş bir durum değil. Olsun, o kadar kusur kadı kızında da olur.

Bu cesur girişim için İSTUN Giyim’i kutlamak lazım. Umarım diğer şehirlerdeki girişimcilere de örnek olurlar. Böylece Kayseri; sucuğunu, pastırmasını, Antep; fıstığını, salçasını, Eskişehir; lületaşı ürünlerini, Uşak; tarhanasını, Erzurum; oltu tesbihini bir şehir markası altında rahatça pazarlar. Bu da şehir pazarlaması için kılını kıpırdatmayan politikacılara sağlam bir ders olur.

https://www.denizlice.com

denizli 1 denizli 2
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir