• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Sanal Marketlerin Trafiği Dünya Genelinde Yüzde 251 Arttı

Pazarlamasyon / 13 Mayıs 2020
facebook twitter

Corona virüs günlerinde alışverişlerini markete gitmek yerine evden yapmayı tercih eden tüketiciler e-ticaret sitelerine akın etti. We Are Social raporuna göre, dünya genelinde sanal marketlerin trafiği yüzde 251 arttı. Deloitte’un raporuna göre ise Türkiye’de video konferans ve uzaktan eğitim sistemlerinde yaklaşık 15 kat büyüme gerçekleşti.

Corona virüs sebebiyle tüketicilerin sosyal mesafeyi koruma amacıyla alışveriş yapmak için dışarı çıkmayı daha az tercih etmesi online alışveriş sitelerindeki trafiği artırdı. Hootsuite firmasının yayınlamış olduğu “We Are Social” raporuna göre, Ocak-Nisan döneminde internet üzerinden gıda ürünleri odaklı alışverişe yoğun ilgi gösterildi.

Turizm sitelerinin trafiği yüzde 72 azaldı

We Are Social raporuna göre, koronavirüs sürecinde birçok kişinin market alışverişini mümkün oldukça dışarı çıkmadan yapmaya özen göstermesi, sanal market trafiğinin yüzde 251 artmasını sağladı. Bu süreçte turizm sitelerinin trafiği ise yüzde 72 azaldı.

Skype, Zoom ve EBA kullanımı 15 kat arttı

Deloitte’un “Küresel Covid-19 Salgınının Türkiye’de Farklı Kategorilere Etkileri” raporuna göre, Skype, Zoom ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) gibi video konferans ve uzaktan eğitim programlarının kullanımı yaklaşık 15 kat arttı. Raporda, evde daha fazla vakit geçirmeyi planlayan tüketicilerin örgü ve el işi gibi hobi sitelerine yüksek ilgi gösterdiği belirtildi. Evde kaldığımız şu günlerde en çok sinema, kültür sanat faaliyetleri gerçekleştiren organizayonlar ile sanat ve eğlence etkinlikleri düzenleyen şirketler olumsuz yönde etkilendi. Ayrıca ulaşım hizmetlerine, mücevher ve takı ürünlerine talep ciddi oranda azaldı.

Dijital pazarlamaya yatırım yapan kazanıyor

Google SMB Premier Partneri EG Bilişim Teknolojileri’nin CEO’su Gökhan Bülbül, “Bu dönemde gerek yaşam döngümüzde gerek dijital alışkanlıklarımızda farklılıklar yaşıyoruz. Sosyal mesafe kurallarına uyma zorunluluğu ve mağazaların büyük ölçüde kapanması, alışverişleri e-ticaret kanalına yönlendirdi. Web sitelerinin yüklenme hızı, kullanıcı dostu olması, arama kelimelerinin optimizasyonu daha da önem kazandı. Evden çalıştığımız şu günlerde dijital pazarlama yatırım yapan şirketlerin yaptıkları yatırımın karşılığını fazlasıyla aldıklarını gözlemliyoruz.” dedi.

E-Ticarette Geleceğin Trendi: Canlı Yayında Satış
E-Ticarette Geleceğin Trendi: Canlı Yayında Satış

Covid-19 salgını ile birlikte online video izlemelerinde yaşanan artış, e-ticarette yeni trend olan canlı yayında satış uygulamalarına geçişi hızlandırdı. Çin’den başlayarak tüm dünyaya yayılan uygulamada, kullanıcılar, online platformlar üzerinden gerçekleştirilen […]

comment 0
share
Etiketler
Corona virüs e-ticaret sanal market We are social

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüketiciler, Alışverişten Önce İnternette Araştırma Yapıyor

Pazarlamasyon / 25 Eylül 2020
facebook twitter
Tüketiciler, Alışverişten Önce İnternette Araştırma Yapıyor

Türkiye’deki tüketicilerin satın alma alışkanlıklarını inceleyen Google ve Ipsos, yaptıkları Global Perakende Araştırması ile Türkiye’deki tüketicilerin %72'sinin doğru satın alma yaptığından emin olmak için öncelikle internette araştırma yaptıklarını ortaya koydu. Araştırma, bahsedilen tüketicilerin alışverişe ayırdıkları zamanın yarısından fazlasını ise internete harcadığını gösteriyor.

Alışveriş tercihlerinin değişiklik gösterdiği günümüzde işletmeler, şirketlerini ve ürünlerini tanıtmak için daha proaktif davranmak ve internette seslerini duyurmak zorundalar. Rekabette öncü şirketler 7 gün 24 saat gelen talepleri karşılıyor, çıkan dönemsel fırsatları kaçırmıyorlar. İşletmelerin bu denli verimli ve durmaksızın satış yapabiliyor, daha da önemlisi sadık bir müşteri kitlesi yaratabiliyor olmasının nedenlerinin başında ise dijital pazarlama geliyor.

https://pazarlamasyon.com/dusuk-gelirli-tuketiciler-icin-kisisellestirme-yapilamiyor/

Dijital pazarlama araçları, günümüzün yoğun rekabet şartlarında işletmelere veri setleri oluşturarak, onların rekabet gücünü üst seviyeye çıkartıyor. Verileri doğru okuyabilen işletmeler büyürken, kullanamayanlar ise geride kalıyor. Konuyla ilgili bilgiler veren EG Bilişim CEO’su Gökhan Bülbül, verileri doğru toplama ve bunları işleyerek müşteri kazanma konusunda, özellikle KOBİ’lerin daha proaktif davranmaları gerektiğine dikkat çekiyor ve şunları ifade ediyor:

“Günümüz müşterisinin talepleri yüksek, alternatifleri ise çok. Dolayısıyla işletmeler dijital pazarlama araçları ile veri bazlı pazarlama araçlarıyla hedef kitleye ulaşmalılar. Google ve Ipsos’un gerçekleştirdiği araştırmada, küresel ölçekte tüketicilerin yüzde 68’inin bir önceki alışverişlerine özel promosyonlar veya fırsatlar beklediği vurgusu dikkat çekici. İşletmeler bu talebi yeni bir kampanya ile karşılayabilirler. Bunu yapabilmek için de dijital pazarlama araçlarını etkili şekilde kullanmaları gerekiyor.”

Turizm ve Ulaşımda Tüketiciye Cevap Veren Dijital Pazarlama Stratejileri Kazandıracak
Turizm ve Ulaşımda Tüketiciye Cevap Veren Dijital Pazarlama Stratejileri Kazandıracak

Zeo Agency, 2019 ve 2020 yıllarının 2. çeyrek dönemlerini kıyaslayan Turizm ve Ulaşım Sektörü Dijital Pazarlama Raporu’nu yayınladı. Markaların pazar paylarındaki değişimi ve kullanıcı davranışlarındaki dinamik hareketleri derinlemesine inceleyen raporda […]

comment 0
share
Etiketler
Corona virüs e-ticaret sanal market We are social

Trendyol, 27 Avrupa Ülkesinde Hizmet Vermeye Başladı

Pazarlamasyon / 05 Ekim 2020
facebook twitter
Trendyol, 27 Avrupa Ülkesinde Hizmet Vermeye Başladı

On binlerce işletmeyi Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterilerle buluşturan Trendyol, şimdi de Türk üreticileri Avrupa’daki tüketicilerle, kendi e-ticaret sitesi üzerinden bir araya getirmeye başladı. en.trendyol.com internet sitesiyle Türk markalarıyla Avrupalı müşteriler arasında e-ticaret köprüsü kuran Trendyol, Avrupa’da 27 ülkeden sipariş almaya başladı.

https://pazarlamasyon.com/e-ticaret-son-1-yilda-15-milyon-yeni-musteri-kazandi/

Avrupa’ya açılmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Trendyol İcra Kurulu Üyesi Ozan Acar, “Ülkemizin Avrupa’ya olan ihracatını arttırmak için çok önemli bir adım attık. Yeni sitemizle Türkiye’de üretilen ürünleri Avrupalı tüketicilere ulaştırmaya başlıyoruz. Trendyol olarak yerli üreticilerin ve markaların dünyada bilinirliğini arttırırken, Türk markası algısının güçlenmesine katkı sağlıyoruz.” dedi.

Trendyol’un e-ihracat hacminin devamlı arttığını da belirten Ozan Acar sözlerine şöyle devam etti:

“E-ihracat hacmimiz 2020’nin ilk yarısında %183 artarken, 2020’nin ilk yarısında ihracat paket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %174 artış gösterdi. Trendyol olarak küresel e-ticaret pazarından ülkemizin aldığı payı sürekli yukarılara taşıyoruz.”

Sanal Perakende Deneyimleri Oluşturmak İçin Markaların Uyguladığı 4 Strateji

Günümüzde hayat pandemiden dolayı büyük ölçüde ev hayatımızla sınırlı kalıyor ve çoğu perakende firması da evlerimizin içine kadar girerek bizlere seslenmenin bir yolunu bulmaya çalışıyor. Tüketicilerin ihtiyaçlarının %40‘ından fazlasını online […]

comment 0
share
Etiketler
Corona virüs e-ticaret sanal market We are social

Salgının Müşteri Sadakati Üzerindeki Etkisi

Ayşe Göl / 24 Ağustos 2020
facebook twitter
Salgının Müşteri Sadakati Üzerindeki Etkisi

Geçen kasımda Yotpo'nun yayınladığı bir ankete göre, tüketicilerin alışveriş yaptıkları markalara bağlılıklarının arttığı ortaya çıkmıştı. Son yıllarda H&M ve Target gibi birçok perakendeci de sadakat programlarına yeni seçenekler ekledi. Ancak corona virüs süreciyle birlikte, tüketiciler alışveriş alışkanlıklarından saptı ve ürün stoklamaya başladı.

Mart ayında Amazon, tüketicilerin çok fazla online alışveriş yapmasıyla birlikte bazı temel ev ürünlerinin stokta kalmadığını bildirmişti. Costco CFO'su Richard Galanti de benzer şekilde mart ayında yaptığı açıklamada, şirketin satın alma ekibinin artan tüketici talebine ayak uydurmak ve stokları tazelemek için mevcut tedarikçiler ve yeni kaynaklarla çalıştığını söylemişti. Bu gibi "stoklar tükendi" durumları, tüketicileri alternatif markalar aramaya itiyor olabilir. McKinsey'in raporuna göre, tüketicilerin %75'i salgın sırasında alışveriş yapmak için yeni markaları, mağazaları ve yöntemleri denedi. Bu yeni arayışların bir numaralı sebebi ürün bulunabilirliği, sonrasında ise daha iyi fiyatlar ve promosyonlar idi.

https://pazarlamasyon.com/corona-virus-sonrasi-ticarete-bakis/

Bununla birlikte, Wharton School's Baker Perakendecilik Merkezi ve WisePlum tarafından yapılan bir araştırmaya göre, karşılaşılan en sık sorunlar, müşterilerin marka sadakatini olumsuz etkileyen en büyük etkenler olmayabilir. Raporda, "Müşteri sadakati üzerinde tüm sorunlar eşit etki yaratmıyor. Aslında, en sık karşılaşılan 10 sorun, müşteri sadakatine en çok zarar veren sorunlardan farklıydı." ifadesine yer veriliyor. Örneğin, en sık karşılaşılan sorun ürün bulunabilirliği iken, müşteri sadakatine en çok zarar veren sorun iade sürecinin zor olması ve kullanışsız bir web sitesi olarak belirtilmiş.

RetailWire'daki tartışma forumu, BrainTrust perakende uzmanları paneline aşağıdaki soruları sordu:

  • Geçtiğimiz aylarda tüketicilerin gözünde perakendecilerin bu durumun üstesinden geldiğini mi, yoksa yetersiz kaldığını mı düşünüyorsunuz?
  • Perakendeciler için bu noktada "tüketici sadakatini kazanmanın" en iyi yollarının neler olduğunu düşünüyorsunuz?
https://pazarlamasyon.com/dijitalde-corona-virus-etkisi/

İşte sorulara gelen kapsamlı yanıtlardan birkaç tanesi:

Neil Saunders, GlobalData Perakende Genel Müdürü: "İşlerin ters gitmesi, sadakati tek başına yok etmez. Bunları ele almamak, düzeltmemek ve özür dilememek, kızgınlığa neden olan şeydir. Amazon, kısa süre önce teslimatlarımdan birini yanlış eve göndererek işi mahvetti. Üç dakika süren basit bir web sohbeti sorunu çözdü ve yeni ürünler gönderildi (ayrıca tam bir geri ödeme teklif edildi). Hizmetten etkilendim ve bu beni Amazon'a daha sadık kıldı. Prime üyeliğimizi yenileme olasılığım arttı çünkü Amazon'un yapılan tüm hataları düzelteceğini biliyorum. Perakendeci ne kadar iyi olursa olsun hatalar olabilir."

Crobox CEO'su ve Kurucusu Rodger Buyvoets: "Araştırmanın ortaya çıkardığı birçok sorun, bir perakendecinin kontrol kapsamı dışında kalıyor; örneğin ürün bulunabilirliği. Perakendecilerin bu zorlukların çoğunu kısa sürede aşmak için ellerinden geleni yaptıklarını düşünüyorum. Gerçek sınav, dijitale öncelik veren yaklaşımı perakendecilerin nasıl takip edeceği konusunda olacaktır. Tüketicilerinin sadakatini kazanmak, temel unsurları optimize etmek anlamına gelir; ücretsiz iade, öncelikli teslim alma, sorunsuz müşteri deneyimleri vb. Nihayetinde müşteri sadakatini geliştiren perakendeciler, daha iyi kişiselleştirme, şeffaf iletişim ve tüm bunların ötesine geçebilen bir dijital deneyim sunan perakendeciler olacaktır.

https://pazarlamasyon.com/corona-virus-online-alisverisi-artirdi/

Sektörün Düşünce Lideri Ken Morris: "Bazı perakendeciler düşerken bazı perakendecilerin yükseldiği karışık bir dönem oldu. Envanter sorunlarının, tedarik zinciri kesintilerinden modası geçmiş eski sistemlere kadar birçok nedeni vardır. Gerçek zamanlı sürekli envanter sistemi henüz perakendeye nüfuz etmedi. Mağazalardan internete ve toptan satışa kadar eş zamanlılık, Amazon ile rekabet etmek için gereklidir. Bu onların gizli tarifidir; ancak fiziksel mekanda faaliyet gösteren perakendeciler tarafından bu amaca ulaşmak için gereken teknoloji yatırımları yapılmamıştır. Envanter ayırma, iade yönetimi ve sorunsuz hizmet, müşterilerinizi kazanmanın ve elde tutmanın yoludur."

Shepard Presentations CAO'su Shep Hyken: "Bazı perakendeciler, müşterilerle bağlantı kurma konusunda diğerlerinden daha iyidir. Sadece sürekli işleri değil, sadık sürekli işleri de teşvik eden duygusal bağlantı her zamankinden daha önemli. Müşteriler hayatlarında kolaylığa ihtiyaç duyar. Sipariş verme veya teslimat sürecindeki sürtüşme, müşterinin bir rakibe geçişine neden olacaktır. İadelerle ilgili sürtüşmeler, potansiyel olarak bir müşterinin asla geri dönmemesine neden olacaktır. Formül basittir, ancak uygulaması kolay değildir. Perakendecinin müşterinin istediğine sahip olması, onu iyi müşteri hizmetleri ile sunması ve uygun bir deneyim yaratması kombinasyonudur. Biraz empati kurarak müşterilerinizin sadakatini kazanabilirsiniz."

EnVista Perakende Pazarlama Direktörü Kathleen Fischer: "Ne yazık ki çoğu perakendeci, tüketici ihtiyaçlarını karşılamak için BOPIS'e (mağazadan çevrimiçi teslimat) geçmek veya mağazadan göndermek zorunda kaldıklarından son aylarda oldukça çabaladı. Sadık müşterileri tutmanın anahtarı, müşteri beklentilerini karşılamak ve aşmak için çalışmaktır; ancak işler ters gittiğinde (çoğu zaman olduğu gibi) hızlı tepki vermek ve sorunu çözmeye çalışmaktır."

Tüketiciler, Hızlı Tüketim Mallarında Değişim İstiyor
Tüketiciler, Hızlı Tüketim Mallarında Değişim İstiyor

Hızlı tüketim malları sektörü (FMCG) farklı ürünlerden oluşan, birçok ürün dizisi ve ürün karmasını barındıran büyük ölçekli bir endüstri. Tüketim ömürleri 6 aydan az olan hemen her ürün hızlı tüketim […]

comment 0
share
Etiketler
Corona virüs e-ticaret sanal market We are social
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön