Samsung Electronics'ten nöromorfik çipler

Samsung Electronics, beyni daha iyi taklit edebilen nöromorfik çipleri gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştıran yeni bir makale yayınladı.

Samsung ve Harvard Üniversitesi'nden önde gelen mühendisler ve akademisyenler tarafından tasarlanan içgörü, Nature Electronics tarafından "Beyni kopyalayıp yapıştırmaya dayalı Nöromorfik elektronik" başlıklı makale olarak yayınlandı.

Yazarlar tarafından ortaya konulan vizyonun özü, en iyi iki kelime olan 'kopyala' ve 'yapıştır' ile özetleniyor. Makale, Dr. Ham ve Dr. Park tarafından geliştirilen çığır açan bir nanoelektrot dizisini kullanarak beynin nöronal bağlantı haritasını kopyalamanın ve bu haritayı yüksek yoğunluklu üç boyutlu katı hal anıları ağına yapıştırmanın bir yolu. Bu yaklaşım ile beynin benzersiz bilgi işlem özelliklerine yaklaşan ve mevcut teknolojinin erişiminin ötesinde olan bir bellek yongası yaratmayı planlıyorlar. Bilim adamları, bu bellek yongasının şu anda hiçbir araştırmacının kopyalayamadığı, kolay öğrenme, adaptasyon ve hatta özerklik ve koşul dahil olmak üzere beynimizin bilgi işlem özelliklerinden yararlanabileceğini umuyorlar.

İnsan beyninin yaklaşık 100 milyar nöronu ve bin kat daha fazla sinaptik bağlantısı olduğu için, nihai nöromorfik çip 100 trilyon kadar hafıza gerektiriyor. Bu kadar çok sayıda belleğin tek bir çip üzerinde birleştirilmesi, bellek endüstrisinde yeni bir çığır açan Samsung'un önderlik ettiği belleklerin 3D entegrasyonu ile mümkün.

Çip üretiminde lider deneyiminden yararlanan Samsung, yeni nesil AI yarı iletkenler alanındaki liderliğini genişletmek için nöromorfik mühendislik araştırmalarına devam etmeyi planlıyor. Dr. Ham, “Sunduğumuz vizyon son derece iddialı. Ancak böyle kahramanca bir hedefe doğru çalışmak, makine zekası, sinirbilim ve yarı iletken teknolojisinin sınırlarını zorlayacaktır." diye ekliyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir