Promote Mode, Küçük İşletmeleri Twitter'a Çekecek

Kimi politik veya toplumsal olaylar sonrası, ülkemizde zaman zaman yaşanan Twitter yasakları nedeniyle, bu dev sosyal ağın bir süredir pazarlama ekiplerinin ilgisini eskisi kadar çekmediği bir gerçek. Yapılacak reklam yatırımının, pek de öngörülemeyen bir gündeme sahip Türkiye’de bu çekingenliğin olması şaşırtıcı değil. Fakat Twitter reklamları, dünyanın geri kalanında yoluna devam ediyor ve hatta yeni reklam abonelikleri de ortaya çıkıyor. Twitter son olarak, tweet’leri otomatik olarak sponsorlu paylaşıp reklamverenleri daha geniş bir kitleye ulaştırmak için yeni bir abonelik sistemi başlattı. Promote Mode adındaki yeni hizmet, özellikle küçük çaplı şirketlerindeki pazarlama ekiplerinin bu sistemden yararlanması bekleniyor.

Reklam modeli, abonelerin günde 10 tweeti sponsorlu olarak öne çıkarmalarına izin veriyor. Bu hizmet en çok da karmaşık reklam kampanyalarını yönetmekle uğraşmak istemeyen küçük işletmeler ve markaların işine yarayacak gibi görünüyor.

Bu gelişme, Twitter’ın son dönemlerde reklam gelirlerinde yaşadığı düşüşe bir çözüm arayışı olarak yorumlanıyor. Üçüncü çeyrekte 503 milyon dolarlık reklam geliri açıklayan sosyal ağın bu istatistiği, bir yıl önceki performansıyla karşılaştırıldığında yüzde 8’lik bir azalmaya işaret ediyor. Twitter Promote Mode sayesinde, büyük markalar kadar reklam bütçesi olmayan işletmeleri cezbederek reklam gelirlerini artırmayı planlıyor.

Bir reklam tweet’inin 30 dolara mal olduğu Twitter’da, aylık 99 dolar karşılığında sunulan Promote Mode modelinin, günde 10 tweet’i sponsorlu olarak paylaşmasının küçük işletmelerin iştahını kabartacağı bir gerçek.

Hizmeti kullanmaya başlayan Elite Luck Gamer Limited şirketinin yöneticisi Darius Mohammadi, diğer şirketlere reklam sunma ve sosyal ağlardaki erişimlerinin artmasını istedikleri için bu yeni sistemden yararlanmak istediklerini söyledi.

Fakat bu girişim işletmeler için her ne kadar kayda değer bir yenilik olsa da, fiyat-performans oranının küçük pazarlama ekipleri için ne ölçüde faydalı olacağı hâlâ tartışmalı. Zira Promote Mode’un en büyük defosu, hangi tweet’in öne çıkarılacağının Twitter tarafından otomatik olarak belirlenmesi. Yine de hizmetin sunduğu özelleşmiş hedefleme, küçük işletmelerin paylaşacağı tweet’lerin erişimini genişletiyor ve tweet’leri daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasını sağlayıp Twitter hesaplarının görünürlüğünü artırıyor.

[caption id="attachment_67676" align="alignnone" width="466"] Matt Navarra'nın Promote Mode performansına dair paylaştığı ekran görüntüsü[/caption]

Prome Mode’un deneme sürümünü kullanıp yorumlarını paylaşan, The Next Web Sosyal Medya Direktörü Matt Navarra, ikinci gün itibarıyla sadece 2 takipçi kazandığını ve izleyici kitlede yalnızca yüzde 3’lük bir artış gördüğünü belirtti. Navarra bu performansı, Promote Mode’un ücretini hak etmesi için daha fazlasını yapmak zorunda olduğunu söyleyerek değerlendirdi.

Twitter ise yeni abonelik sisteminin 2000 kişinin altında bir takipçi kitlesi olan hesaplar için tasarlandığının altını çiziyor. Bu durumda, 23 bin takipçisi olan Matt Navarra’nın memnun olmadığı sonuçlar çok da sıra dışı görünmüyor.

[caption id="attachment_67677" align="alignnone" width="483"] Navarra'nın konuyla ilgili paylaştığı tweet[/caption]

Bütün bunların yanı sıra sistemin, önümüzdeki dönemlerde daha fazla takipçisi olan Twitter hesapları için de hizmete gireceği açıklandı.

Bakalım Promete Mode, küçük işletmeler için yeni ve sık kullanılacak bir reklam modeli mi olacak, yoksa abonelik ücretine değmeyecek bir fiyasko olarak mı kalacak? Bunu bize zaman gösterecek.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir