Online Perakendeciler, Kullanılan Kıyafetlerin İade Edilmesini Önlemek İçin Kıyafetlere Özel Etiketler Ekliyorlar

  • Bazı tüketicilerin kıyafetleri bir süre kullandıktan sonra iade etmelerinin önüne geçmek isteyen online perakende şirketleri, kıyafetlere özel etiketler eklemeye başladılar.
  • Kullanılan kıyafetlerin iade edilmesi, perakende sektöründe, yılda tahmini olarak 1,87 milyar dolarlık bir maliyete neden oluyor.
  • İlgili Yazı: 2019'da Dikkat Edilmesi Gereken 3 Online Alışveriş Trendi

Perakende şirketlerinin müşterilerine sundukları koşulsuz iade imkanını suistimal eden bazı tüketiciler, satın aldıkları kıyafetleri iade süresinin bitimine kadar kullanıp iade edebiliyorlar. Bazı online perakende şirketleri de bu durumun önüne geçmek için kıyafetlerine özel etiketler eklemeye başladılar.

Birleşik Krallık merkezli Metro gazetesinin paylaştığı habere göre, bazı online perakende şirketlerinin kıyafetlere eklediği bu etiket, aslında kırmızı renkli ve oval bir nesne. "Checkpoint Systems" adlı perakende teknolojisi şirketi tarafından geliştirilen bu etiket, "R-Turn Tag" olarak adlandırılmış. Bununla birlikte bu etiket kolay bir şekilde çıkartılabiliyor, ancak bir kez çıkartıldığında yeniden kıyafete takılamıyor ve etiketleri olmayan kıyafetlerin iadesi kabul edilmiyor.

https://pazarlamasyon.com/ucretsiz-prime-raporu-perakende-dunyasini-sekillendirecek-50-trend/

Metro'nun belirttiğine göre bu, perakende şirketlerinin, kıyafetlerin iade edilmesini zorlaştırmaya yönelik ilk girişimleri değil. Moda perakendecisi Asos, bu yılın başlarında iade politikasıyla ilgili sert önlemler alacağını ve şüpheli derecede yüksek sayıda kıyafet iade eden hesapları devre dışı bırakacaklarını açıklamıştı. Bununla beraber pek çok online perakende şirketi de etiketi çıkartılan kıyafetlerin iade edilemeyeceğine yönelik yeni iade şartlarını uygulamaya koymuştu. Ancak Checkpoint Systems'in geliştirmiş olduğu bu özel etiket, çok daha caydırıcı bir yöntem gibi görünüyor.

Online perakende şirketlerinin böyle bir uygulamaya başvurmalarının sebebi ise bu tarz iadelerin neden olduğu yüksek maliyettir. Her beş kişiden birinin yaptığı kıyafetlerin seri olarak iade edilmesi olayının, perakende sektöründe, yılda yaklaşık olarak 1,87 milyar dolarlık maliyete neden olduğu tahmin ediliyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir