Netflix, İnternetteki Yoğunluk Nedeniyle Avrupa'da Görüntü Kalitesini Düşürüyor

Özellikle corona virüsü salgınının etkili olduğu ülkelerde, insanlar kendilerini evlerine kapatmış durumda ve bu da aynı anda normalden çok daha fazla kişinin internette vakit geçirmesine neden oluyor. Bu insanların önemli bir kısmı da Netflix izliyor, ki bu durumda yapılabilecek en iyi aktivitelerden biri olduğuna şüphe yok.

Ancak belirtilene göre aynı anda normalden çok daha fazla insanın Netflix izlemesi, Avrupa'daki internet altyapısında ciddi bir sıkıntıya neden olabilir. İşte bu nedenle Netflix, Türkiye saatiyle dün gece yarısında, izleyici sayısındaki bu ani artışın internet altyapısı üzerinde aşırı bir yük oluşturabileceğinden endişe duyduğu için Avrupa'da bit hızlarını geçici olarak düşüreceğini açıkladı. Bu görüntü kalitesinin bir miktar düşeceği anlamına geliyor.

https://pazarlamasyon.com/corona-salgini-sebebiyle-ucretsiz-hizmet-sunan-sirketler/

The Next Web'in paylaştığı habere göre, bu hamle, Netflix CEO'su Reed Hastings'in Avrupa Komisyonu Üyesi Thierry Breton ile konuşmasının ardından gerçekleşti. Entertainment Weekly'ye yapılan bir açıklamaya göre, Netflix'in bit hızlarını düşürme kararı 30 gün boyunca uygulanacak.

Netflix, bit hızlarını ne kadar düşürdüğünü veya daha düşük bit hızının genel olarak daha düşük bir çözünürlüğe neden olup olmayacağını belirtmedi. Bununla birlikte Breton, insanların video içerikleri HD yerine standart çözünürlükte izlemeleri için çağrıda bulundu.

https://twitter.com/ThierryBreton/status/1240353171748331523

Netflix, Entertainment Weekly'ye yaptığı açıklamada, "Bunun, Avrupa ağlarındaki Netflix trafiğini yüzde 25 civarında azaltacağını ve üyelerimiz için kaliteli bir hizmeti garanti altına alacağını tahmin ediyoruz." dedi. Halihazırda şirket, zaten video kalitesini mevcut bant genişliğine göre otomatik olarak ayarlıyor. Ancak bu yeni çözüm, bu uygulamayı bir adım ileriye götürüyor gibi görünüyor.

Bunların yanı sıra Netflix, dünyanın diğer bölgelerinde de benzer önlemlerin alınıp alınmayacağına dair bir açıklama yapmadı. Ancak internet altyapısında benzer bir zorlanmanın oluşması durumunda, bu uygulamanın dünyanın diğer bölgelerinde de hayata geçirilmesi son derece olası.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir