McDonald's Hakkında Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız 10 Gerçek

Sürekli kullanıcısı veya tüketicisi olduğumuz markalar hakkında bilmediğimiz birçok gerçek olduğunun hepimiz az çok farkındayızdır.

Günde onlarca markayla iletişime geçiyor, hatta birçoğunun destekçisi veya sürekli kullanıcısı olarak hayatımıza devam ediyoruz. Sevdiğimiz veya hiç kullanmadığımız markaların yanında, sürekliliğini sağladığımız birçok markanın da olumsuz yönelerini görmezden gelmek durumunda kalıyoruz.

İşte o markalardan biri olarak McDonald’s ve dünyada binlerce tüketicisi olmasına rağmen muhtemelen bilmediğimiz veya bilip de görmek istemediğimiz 10 gerçek:

11- Şirket 2012’de, etin istenmeyen kısımları amonyum hidroksitle yıkanarak elde edilen, “pink slime” denilen et dolgusunu kullanmayı bıraktı.

 

22- McDonald's ilk açıldığında hamburgerci değil hot dogçuydu. Şirket 1937 yılında 5000$ kredi ile hot dogçu olarak açıldı. Hamburger satmaya ise 1948 yılında başladı.

 33- Şirketin CEO’su Jim Skinner’in 1 yıllık maaşı olan 8.75 Milyon Doları kazanmak için bir McDonald’s işçisinin 1.2 Milyon saat çalışması gerekiyor.

 

44- ABD vatandaşları yılda 2 Milyon tondan fazla McDonald’s eti tüketiyor. Bu değer 5.5 Milyon adet büyükbaş hayvana denk geliyor.

 55- Şirket her gün dünya çapında 68 Milyon kişiye hizmet etmekte (dünya nüfusunun yaklaşık %1’i) ve saniyede 75 hamburger satmaktadır.

 66- McDonald’s “Drive Thru” denilen araçla sipariş sistemini ABD’de araçlarından inmesi yasak olan askeri personele hizmet için başlattı. Bu sistem Çin’de devreye sokulduğunda, kafası karışan Çinli müşteriler araçlarıyla siparişlerini aldıktan sonra restorana girerek siparişlerini yemeye başladı.

 77- Dünya üzerinde McDonald’s‘ın amblemini tanıyanların sayısı, Hristiyanlık sembolü olan haçı tanıyanlardan daha fazladır. Meşhur amblemi tanıyanların oranı %88 iken, haçı tanıyanların oranı %54’tür.

 88- Guantanamo Üssünde bulunan McDonald’s şubesi Küba’daki ilk ve tek McDonald’s şubesidir. İşbirliği yapan mahkumlara ödül olarak McDonald’s ürünleri verildiği bilinmektedir.

 99- 1960’larda meşhur amblem değiştirilmek istense de dizayn danışmanı Lois Cheskin itiraz etmiştir. Cheskin’in itirazının nedeni, amblemin müşterilerin bilinç altında “büyük kadın göğüsü” algısı yarattığını düşünmesidir.

 

1010- Araştırmalara göre her 8 Amerikalıdan 1'i McDonald'sta çalışmış oluyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir