MarTech Awards'ta Ödül Alan "Müşteri Deneyimleri Analiz Platformu"nu bigadvice ile Konuştuk

Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz, pazarlama konusunda faydalanılan teknolojileri ve bu teknolojilerin yaratıcı ve etkili kullanımını ödüllendiren ödül programımız MarTech Awards‘ta; Tansu Yeğen başkanlığındaki jüri kadrosunun değerlendirmeleri üzerine pek çok marka 41 farklı kategoride yarıştı.

MarTech Awards’ta “En İyi MarTech Start Up’ı” kategorisinde ödül alan “Müşteri Deneyimleri Analiz Platformu” projesini, bigadvice Kurucu Ortağı ve CEO'su Berna Çağatay ile konuştuk. Keyifli okumalar.

1) MarTech Awards 2019’da En İyi MarTech Start Up’ı kategorisinde bigadvice.com Müşteri Deneyimleri Analiz Platformu İle ödül aldınız. Öncelikle tebrik ederiz. Bize projenizden çok kısa bahsedebilir misiniz? 

MarTech Awards’un bizim için farklı bir önemi var. MarTech Awards bizim ilk başvurduğumuz ve ilk aldığımız ödül... O nedenle bizim için farklı bir yerde duruyor.  

Marka ve müşteri arasındaki ilişkinin kalitesini aralarında yaşanan gerçek deneyimler belirliyor. En büyük sorun ise teknoloji odaklı olmayan müşteri geribildirim süreçlerinin, yavaş olması ve aktif yönetilmemesi sonucu marka itibarına kalıcı zarar vermesi. Bu noktalar bizim aslında çıkış noktalarımız oldu. 

bigadvice.com, müşteri deneyimlerinin gerçek zamanlı paylaşıldığı ilk ve tek bağımsız iletişim platformu olma özelliğini taşıyor. bigadvice.complatformunu marka ve müşteriler arasındaki kaliteli ilişkinin üzerindeki zaman ve kanal uyumsuzluğuna çözüm üretmek için geliştirdik. Bu çözümü markalara, akıllı teknoloji altyapısıyla; müşterilerin görüş, tavsiye ve önerilerini, analiz edilmiş ve anlamlandırılmış veri olarak raporlama imkanı sunuyoruz. bigadvice.com'a üye olan markalar, müşterilerinin içgörülerine ve gerçek zamanlı verilere platformdaki bigadvice analyticsgelişmiş raporlama ve analitik araçları ile ulaşıyorlar.  

2) Bu yıl çok değerli, ince eleyip sık dokuyan bir jüri kadromuz vardı. Sizce bu ödülü size kazandıran en önemli faktör ne oldu, bigadvice.com’un en önemli faydası nedir?

bigadvice.com’un gerçek müşteri deneyimi üzerine markalar ve müşteriler için sunduğu değer vaadinin seçilmemizde önemli bir unsur olduğunu düşünüyoruz. Kendi ekibimiz tarafından tasarlanan teknolojik alt yapımız ve özgün algoritmalarımız için ortaya koyduğumuz emeğin değer bulması bizler için anlamlı. Hem kullanıcı hemde markaların hayatına değer katabilmek hem de deneyimlerini gerçekçi ve etkin bir şekilde bigadvice.com’da kurgulayabilmek için çok çalıştığımızı söyleyebilirim. Bu emeklerimizin de karşılığını aldığımız için çok mutluyuz.

bigadvice.com, kullanıcılarına diğer kullanıcı deneyimlerini inceleme, karşılaştırma yapma ve kendi deneyimleriyle markaları puanlama imkanı sunuyor. Markalar için ise araştırma geliştirme, gerçek müşteri deneyimi tasarlama, raporlama, analiz etme ve analizleri bu altyapıyla hayata geçirerek verimlilik yaratıyor. Fayda noktasında her iki tarafı da ölçülebilir bağımsız bir platform üzerinde buluşturuyoruz.

3) bigadvice.com hedef kitlesi kimlerdi ve projeniz hedef kitlenin hangi problemine çözüm buldu ? 

Özellikle yaşadığımız dünyada teknolojik gelişmeler ile birlikte müşterinin nabzını tutmak iyi anlamak ona kendimizi, markamızı iyi anlatmak ve sonrasında ise anlaşmak çok önemli. Bu nedenle, bilinçli tüketiciler ve gerçek müşteri deneyimine önem veren tüm kurumlar bizim hedef kitlemiz arasında.

Gerçek müşteri deneyimine ulaşmak ve müşterileri duymak kadar bu içgörüleri analiz etmek ve anlamlandırmak önem taşıyor. Öte yandan, gerçek müşterinin görüş, öneri ve tavsiyesi bize farklı bir imkan da sunuyor. Satın alma kararı verirken gerçek müşteri deneyimlerinden faydalanmak, bilinçli tüketicinin aradığı ve vazgeçemediği bir nokta. Bütün bunları analiz edebilecek bir altyapı da Türkiye’de kurulmuş değil. bigadvice.com platformu müşteriler için bunu sağlıyor. 

Markalar için ise değer yaratmak, gerçek müşteri deneyimini doğru anlamaktan, markaların bu deneyimi doğru anlamlandırmasından geçiyor. Markalar, Aktif Deneyim Yönetimigelişmiş raporlama ve analitik araçlarına, ‘bigadvice analytics’ paneli üzerinden ulaşabiliyor. Sektörlerine özgü geliştirilmiş kriterler bazında marka güncel skorlarını incelemenin yanı sıra, kurumlar, geliştirilen teknoloji ile Rekabet Analizi, Etkileşim Analizi, Marka Performans Analizive Müşteri Segmentasyonugibi verilere gerçek zamanlı ulaşabiliyor. 

Bu çerçevede, hem kurumsal hem de KOBİ ve mikro işletmelere yönelik 3 farklı hizmet paketi sunuyoruz.

4) Projenizin çözüm sunduğu problemi nasıl fark ettiniz ve proje nasıl bir içgörü ile hazırlandı?

bigadvice.com için ürün somuttur, hizmet soyut, gerçek müşteri deneyimi ise eşsiz...

Platformun ve tüm ekibin kafasındaki ortak vizyonun bu olduğunu söyleyebiliriz. Değer vaadimizin ana noktasını da bu unsur oluşturuyor. Kurucu üyelerin iş tecrübesi de burada yani değer vaadine odaklanmış durumda. 

Sosyal medya platformlarında ölçülebilir olmayan geribildirimler, diğer çevrim içi mecralarda ise şikayet odaklı ve analizi zor geribildirimler müşterinin ve gerçek deneyimi elde etmek isteyen markaların bir çözüme ihtiyacı olduğunu bize gösterdi, hatta yönümüzü belirledi diyebiliriz. 2018 yılının nisan ayında kurulurken bu düşünceler ile bigadvice.com’u ete ve kemiğe büründürdük. Bizim içinde üye olan her kullanıcının varlığı ve paylaştığı deneyimler çok önemli.  

5) Ülkemizdeki MarTech ekosistemi hakkında ne düşünüyorsunuz, MarTech’in geleceğini nasıl buluyorsunuz ?

Ülkemizdeki MarTech ekosistemi dünyayla paralel olarak 3 ana başlığa odaklanıyor; AR (Artırılmış Gerçeklik ), VR ( Sanal Gerçeklik ) ve Bigdata ( Büyük Veri ). Çok başarılı çalışmalar da gerçekleştiriliyor. 

Bigadvice olarak büyük veriye sahip olmanın yeterli olmadığını aslında bu büyük verinin anlamdırılmasının daha önem kazanacağına inanıyoruz. Stratejimizi, iş odağımızı ve gelecek adımlarımız da bu yönde. 

Gerçek müşterinin ne istediğini veya ihtiyacını anlayabilmek için dijital dönüşümü müşteri deneyimleri için geliştirmek ve pazarlama stratejisinin içinde çalıştırmak her kurum için artık elzem. 

Pazarlama teknolojilerinin bu gelişimine katkıda bulunabilmek için de doğru dataya ihtiyaç var. Ancak yeterli değil. Akıllı ve katma değer  yaratacak şekilde bu datayı kullanmanız, verimli sonuçlar için analiz etmeniz gerekiyor. Pazarlama stratejilerinin her adımında katma değer yaratmak için ancak bu bakış açısıyla müşteriyi pazarlama teknolojileri stratejisinin kalbine yerleştirebiliyorsunuz. Bu konu da Türkiye‘de önemli girişimlerin hayat bulmasını merak ve mutlulukla izliyoruz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir