Markaların Hayatını Kolaylaştıran 10 Yaygın Sosyal Medya Aracı

Bir dijital pazarlama uzmanının eli koludur metin içerikleri ve bunların yayınlanacağı zamanı ayarlamak. Orta büyüklükteki bir firmanın 4 markası için, ortalama 5 sosyal medya aracının kullanılacağını düşünürsek, sevgili dijital pazarlama uzmanımızın da bütün gününü içerik oluşturmak ve onları yayınlamak için harcaması kaçınılmaz olur. Kaldı ki, dijital pazarlamaya bu denli önem kazandıran ve geleneksel pazarlamadan ayıran en önemli nokta, çok daha pratik olması. Hal böyleyken bizlerin de işini kolaylaştıracak sosyal medya araçlarına göz atmanızda fayda var.

Buffer 

Buffer-Logo1 Ücretsiz üyelikle giriş yapılabilen Buffer; Twitter, Facebook, Linkedin, Google Plus ve Pinterest gibi pek çok markanın öncelikli olarak kullandığı sayfalara bağlanıp, içerikleri paylaşmak ve zamanlarını ayarlamak için kullanılıyor. Sürümünün güncellenmesi halinde toplamda 10 farklı internet sayfasıyla iş birliği yaptığından dolayı gününüzün önemli bir kısmını kurtardığı da kesin. Yayın içeriklerini mobilden takip ettiğimiz de bir gerçek olunca, hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Tweetdeck

tweetdeck6 Twitter bünyesinden hizmet veren Tweetdeck, bütün Twitter hesaplarınızı ve listelerinizi aynı sayfa üzerinden görebileceğiniz ve hatta mention ve anasayfayı da dilediğinizce düzenleyebileceğiniz, kullanımı oldukça keyifli olan bir ara birim.

SocialRank

socialrank Raporlamadıkça kaybolan, önemsemedikçe küsen kadrodur sevgili takipçilerimiz. İşte SocialRank da tam olarak bu sebepten kullanılıyor. Takipçilerinizi dilediğiniz gibi filtreleyip, sıralayabiliyorsunuz. Ortaya karışık atılan tweetler kimsenin önermediği bir durum, işte bu yüzden her marka hangi içerikleri paylaştığında, kimler tarafından beğeni alıyor bunu bilmek zorunda. Zorunda diyorum, çünkü günümüz başarısına giden yol, özellikle de markalar için söylüyorum, verimli takipçiden ve bol beğeniden geçer.

Convince & Convert 

Convince-Convert-–-The-Essential-Elements-of-a-Landing-Page Wordpress alt yapısı ile çalışan bütün bloglar için gelen yorumları yönetebileceğiniz bir ara birim Convince & Convert. Her ne kadar bazı firmalar blog oluşturmak konusuna olması gereken ilginin daha azını gösteriyor olsa da, özellikle de Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) için kesinlikle dijital pazarlamanın can damarlarından biridir. Bol yorum almak özellikle de ilk zamanlarda her ne kadar sancılı olsa da, güncel girilen her içerik olumlu bir sonuç doğuracaktır.

LikeAlyzer

Screen-shot-2013-01-21-at-2.09.43-PM Dijital pazarlamanın göz bebeklerinden birisidir Facebook üzerinden açtığımız sayfalar. Her ne kadar ilk etapta ‘Dijital Pazarlamayı Seven 1 Milyon Kişi’ tadında yayılmış olsa da, neyse ki zaman lehimize işledi ve doğru kullanım sayısı arttı. Bu esnada devreye de rakip analizleri girdi. İşte bu noktada benim en sevdiğim yardımcım da LikeAlyzer oldu. Kullanımı oldukça basit olan bu sitede, dilediğiniz Facebook sayfasının linkini girerek, rakiplerinizin Facebook sayfalarını analiz edebilir ve kendi raporlarınızla karşılaştırabilirsiniz. İstatistikler kısmından LikeRank’e uğrayıp, beğeni oranınıza göz atmayı da unutmayın.

BuildFire

buildfire Mobil kullanımın artmasıyla birlikte, her markanının kendi ürününe özel kısa - uzun vadeli uygulamalar oluşturması da dijital pazarlamanın temel taşlarından birisi olmaya başladı. Bahsettiğim şey elbette hazırlanan uygulama üzerinden para kazanmak değil, onu pazarlama aracı olarak kullanarak satışları artırmayı hedeflemek. Bu sebepten de BuildFire gibi ücretsiz olarak uygulama yaratabildiğimiz sayfalar oldukça revaçta. BuildFire üzerinden hem iOS hem de Android alt yapılarında uygulama oluşturmak mümkün. Daha uzun vadeli ve özellikle de üzerinden satış yapmayı planladığınız bir e-satış sayfasından bahsediyorsanız, bir yazılım uzmanıyla görüşmenizde fayda var elbette ama kısa bir süreliğine hazırladığınız kampanyanın bir parçası olsun istiyorsanız, BuildFire tam da size göre.

Agora Pulse

Capture-d’écran-2012-01-02-à-14.27.46-535x261 Agora Pulse; Facebook, Twitter ve Instagram yayınlarını kontrol eden, düzenleyen ve raporlayan araçlardan bir diğeri. Özellikle de müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) noktasında devreye giriyor. Gelen mesaj kutusu sayesinde, sayfalarınıza dair yapılmış bütün yorumlar anında ekranda. Hal böyle olunca da olumlu ya da olumsuz hiçbir yorum ‘görmedim, duymadım, bilmiyorum’ kapsamında kalmıyor. Powerpoint üzerinden limitsizce hazırlanan raporlar ve sadık müşteri analizleri de cabası. Agora Pulse’yi diğerlerinden ayıran nokta ise deneme sürümünün sonrasında, aylık 29$’dan başlayan paketlerle satış yapıyor olması.

EdgeRank Checker

Facebook_EdgeRankChecker-Virality-rate SocialBakers bünyesinde hizmet veren EdgeRank Ckecker, Facebook sayfanız için genel bakış ve grafiksel analiz sunan araçlardan biri. Deneme sürümü 2 hafta olarak yayınlanmış ve ücretli paket için de markayla iletişime geçmek gerekiyor. Her ne kadar Facebook İstatistik sayfaları yeterli işlevi gösterse de CRM noktasında alınan farklı bir aksiyon dahi direkt olarak satışlarla doğru orantılı, bu sebepten de EdgeRank Checker’ın, ki SocialBakers ürünü olması da ayrıca bir avantaj, oldukça işlevsel olduğunu söylemek mümkün.

Post Planner

42 Hazırlanan içerikleri bulmak, planlamak ve yayınlamak için hazırlanan ve kullanımı oldukça kolay olan bir diğer araç da Post Planner. Facebook, Twitter ve Pinterest gibi olmazsa olmazımız olan sosyal medya araçlarıyla çalışıyor. Sağladığı uygun içerik önerileri ve hashtag analizleri ile de takipçilerle olan etkileşimi 3 katına çıkarmayı başarıyor. Aylık 7$ ile başlayan fiyatlarla satışını yapan marka, benim favorilerim arasında. Özellikle de uygun zamanda uygun içerik konusunda takıntılı olan dijital pazarlamacılardan birisi olduğumdan, Post bölümü oldukça işlevsel.

Iconosquare

blog-helloiconosquare-2 Bilgisayar üzerinden Instagram gönderilerini ve yorumlarını takip etmek daha zor olduğundan, hem gelen yorumları yönetmek için hem de beğeni ve takipçi raporlarını analiz etmek için kullandığım araçların başında Iconosquare geliyor. Özellikle de haftalık ve aylık periyotlar için rapor hazırlamak mümkün. Basit bir alt yapı üzerinde kullanımı kolaylaştırmakta. Aylık 4.9$'dan kullanmak mümkün. Her seferinde söylediğimiz gibi, devir markaların değil, müşterilerin devri. İşte bu sebepten özellikle de satışları artırmak söz konusu olduğunda, önem verilmesi gereken en önemli nokta müşterilerimizin ne istediği olmalıdır. Biz ne satmak istiyoruz, nasıl içerikler paylaşmak istiyoruz diye düşünmek yerine, müşterilerimiz neleri görmek istiyor, hangi içerikleri paylaşıp, hangilerini beğeniyorlar diye düşünmek gerekiyor. Yeni nesil pazarlamanın ihtiyaç yaratmayı da içerdiği hesaba katılınca, müşterilerden gelen verileri devre dışı bırakmak bir nevi kendi ipimizi çekmek olur, benden söylemesi.  
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir