Makro'dan Riskli Hamle: Şirket Konkordato İlan Etti

Türkiye'nin önemli perakende market zincirlerinde olan Makro 28 Ekin tarihinde konkordato ilan etti. Şirket bu haberi tedarikçilerine gönderdiği bir mektupla açıkladı.

Şirketin mektubu şu şekilde:

Değerli iş ortağımız,

Makro, bu ülkeye hizmet eden, katma değer üreten, vergi veren ve 6500 kişiye istihdam sağlayan, büyük ve önemli bir kurumdur. Bu misyonumuzu, sizlerle birlikte 26 yıldır başarıyla sürdürdük. Ne var ki, özellikle son yıllarda perakende sektöründeki ve ülkemizdeki ekonomik gelişmeler bizi de olumsuz etkilemiştir. Bu dönem, son derece güçlü bir şirket olan Makro için, geçici bir süreç olsa da maalesef, çevremize bazı olumsuz yansımalara neden olmuştur. Şirketimiz bir süredir, kısa vadeli ödemelerde sıkıntı içine girmiştir. Bu süreç, ticari faaliyetlerimizi de etkiler hale gelmiştir. Zaman içinde, bu ödeme yapısı sürdürülemez hale gelince, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak kaçınılmaz hale gelmiştir.

Bu doğrultuda, 27.10.2017 tarihi itibarı ile konkordato mühleti talebimiz gereğince, tedbir kararı alınmıştır. Yaptığımız tüm çalışmalarda, temel gayemiz, tedarikçilerimizin ve kamunun haklarını korumaktır.

Biz bu süreçte, kendi eksiklerimizi tespit ettik ve telafisi için gerekeni radikal bir şekilde yapacağız. Birlikte, yeniden bir başarı hikayesi yazabileceğimiz, tedbir ve uygulamalara da başlamış bulunuyoruz. Bu doğrultuda göstereceğiniz yaklaşımlardan dolayı, şimdiden teşekkür ederiz. Bu ülkenin milli değeri olan Makro, Allah’ın izniyle, bu sıkıntılı dönemi, başarıyla ve kimseye zarar vermeden atlatacaktır.

Konuyla alakalı daha detaylı bilgilendirme için organize edeceğimiz bir toplantıda, sizlerle bir araya geleceğiz. Direkt ya da dolaylı olarak, verdiğimiz sıkıntılardan dolayı özür diler, destekleriniz için şükranlarımızı sunarız.”

Konkordato Nedir?

Konkordato iflas ertelemeye alternatif bir yol olarak ortaya çıkmıştır. Konkordato bir şirket için oldukça riskli bir hamle olarak değerlendirilebilir. İflas ertelemeden en büyük farkı iflas ertelemede şirket tanınan süre 1 yılken konkordatoda sürenin 3 ay olmasıdır. Konkordato süreci şirketin icra mahkemesine başvurmasıyla başlar. İcra mahkemesinin atadığı konkordato komiseri alacaklılar ile bir anlaşma masasına oturur. Komiser bu süreçte alacaklılardan borçlarının bir kısmından feragat etmelerini ister. Alacakları olan şirketlerin alacakların üçte ikisi oranında miktarı kabul etmesi ile mahkeme konkordato sürecini başlatıyor. Ticaret mahkemesine giden kararlar orada tasdik ediliyor. Eğer ticaret mahkemesi süreci tasdik etmezse şirket hakkında direkt iflas kararı çıkıyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir