LinkedIn’de En Hızlı Büyüyen Ülke Türkiye

Geçtiğimiz yılı hem  yeni üye sayısındaki artış hem de mali olarak oldukça kârlı kapatan LinkedIn dün bloğunda 200 milyon kullanıcıya ulaşmasıyla alakalı olarak bir infografik yayınladı. İnfografikte genel olarak dikkatimizi çeken en önemli veri, Türkiye’nin 2011 Aralık-2012 Aralık dönemi arasında dünyada en hızlı büyüyen ülke konumunda bulunması. Zaten, LinkedIn'in Türkiye yöneticileri bir çok toplantı ve röportajda Türkiye’deki bu hızlı büyümeye işaret ediyorlardı.

Her ne kadar en hızlı büyüyen ülke konumunda olsak da, mobildeki durumumuz pek iç açıcı değil. Bu listede ilk 5’te bulunmuyoruz. Zaten Türk kullanıcılarının mobildeki durumu diğer sosyal ağlarda da hemen hemen aynı seyrediyor, mobildeki penetrasyonun artması gelecek yıllarda sahip olunan akıllı telefon sayısına bağlı gözüküyor, çünkü Google'ın Our Mobile Planet araştırmalarında 2011 ve 2012 verilerine göre, Türkiye'de akıllı telefon kullanımı %15-20 seviyelerine ulaşmaya çalışıyor. Akıllı telefona sahip olan kullanıcılarında yarısından fazlası henüz 1 yıldır bu telefonlara sahip durumda. Bu sebeple mobil kullanımda söz sahibi ülkelerden biri haline gelmemiz kısa vadede çok kolay gözükmüyor. Zira, ABD ve  Avrupa’nın diğer 5 büyük ülkesi (Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya) bu konuda bizden ileri durumdalar. Asya bölgesinde de özellikle Singapur, Hong Kong ve Hindistan başı çekiyor.

ourmobileplanet.com_chart_1cc63ddb

İnfografikteki diğer sayılara bakacak olursak ABD, 200 milyon LinkedIn kullanıcısının 75 milyonunu oluşturuyor. Hindistan 18 milyon ile ikinci, 11 milyon ile de İngiltere ve Brezilya onları takip ediyor. Türkiye ise 1.5 milyona yaklaşan üye sayısıyla alt sıralarda kendine yer buluyor.

LinkedIn’in büyüme oranları ile ilgili verdiği bilgilere göre, saniyede 2 yeni kullanıcı LinkedIn ağına katılıyor. Kullanıcılarının sektörel dağılımında ise 4 milyon kullanıcı ile "Bilgi Teknolojileri" lider konumda bulunuyor. Hemen ardından 2.3 milyon ile "Finans" ve 1.4 milyon kullanıcı sayısı ile "Yüksek Öğretim" çalışanları yer alıyor.

LinkedIn’in Türkiye’de büyümesinin şirkete olan pozitif katkıları tabii ki oldukça fazla. Fakat artan üye sayısıyla birlikte kullanıcıların LinkedIn’i profesyonel bir iş ağı yerine, Facebook gibi günlük bir sosyal ağ olarak kullanmaya doğru olan eğilimleri, ağın biraz amacından sapmasına neden olabilir yol açabilir. Genel olarak kullanıcılardan gelen tepkiler bu yönde ve çoğu profesyonel de bu sebepten dolayı LinkedIn hesabını kapatmayı düşündüğünü attıkları tweet ve blog postlarında belirtiyor. Umarız gerçekleşen bu büyüme, ağın temel amacını saptırmadan, kaliteli bir şekilde artarak devam eder.

linkedin200million

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir