İçerik Bulutu Yurt Dışına Açılıyor

ContentGO markasıyla New York ofisini açan İçerik Bulutu, içerik pazarlaması teknolojileri ve içerik üretimi alanında artık küresel pazarda da faaliyet gösterecek.

New York ContentGO'nun Merkez Üssü Olacak

Türkiye'de 2000'den fazla markaya hizmet veren İçerik Bulutu, farklı dillerdeki içerik üretim gücünü ContentGO ile tüm dünyaya açacak. 10'u aşkın dilde native içerik üreten ve son yıllarda bu alanda önemli bir deneyim kazanan İçerik Bulutu, Türkiye pazarında edindiği başarıyı yurt dışına taşıyacak. New York, bu girişimin merkez üssüolacak.

New York’takişirket kurulumu tamamlayan girişim, 2019’un ikinci çeyreğinde ContentGO markasıyla global yolculuğuna resmen başladı. ContentGO, ABD’nin yanısıra Hollanda ve İngiltere’deki operasyonların da yönetim merkezi olacak. ContentGO, farklı ülkelerdeki dijital operasyonlarını tecrübeli marka temsilcileriyle sürdürecek. 

Türkiye’den Yurt Dışına Teknoloji Transferi

İçerik üretim hizmetinin yanısıra çeşitli yazılım ürünleri geliştiren İçerik Bulutu, yenilikçi ve akıllı teknolojilerini yurt dışına da taşıyacak. Böylece Türkiye'de ürettiği teknolojiyi yurt dışına transfer etmişolacak.

İçerik Bulutu'nda kazanılan güçlü deneyimle modellenen ContentGO, yurt dışındaki markalar için de uçtan uca hizmet sunacak. Profesyonel içeriğe ihtiyaç duyan markalar, tüm süreçleri (talep oluşturma, inceleme, onay) akıllı ekranlar üzerinden yönetebilecek. Mevcut kullanıcı deneyimi aynı şekilde, contentgo.com markasıyla sürdürülecek. ContentGO, dünyanın her yerinden kredi kartıyla ödeme alabilecek. 

icerikbulutu.com kurucu ortağı ve CEO'su Ahmet Durmuşoğlu, yurt dışı operasyonları için tüm ekibin 7 aydır çalıştığını vurguladı. Daha önce farklı pazarlar belirlediklerini, ancak söz konusu pazarların dinamikleri dolayısıyla çok ilerleyemediklerini belirten Durmuşoğlu, regülasyonlarla zaman kaybetmemek adına yurt dışı operasyonlarının yönünü endüstrinin merkezi olan New York'a çevirdiklerini söyledi. Durmuşoğlu, “New York'ta ContentGO markasıyla şirketleştik. New York, San Francisco, Londra ve Amsterdam'da deneyimli marka temsilcileriyle anlaştık. 2019'da bu 3 ülkede native içerik üreticisi sayımızı500'e, fatura kesilen müşteri sayımızıise 100'e çıkarmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

İçerik Bulutu Hakkında

2014’te kurulan İçerik Bulutu, kendi geliştirdiği teknolojiler aracılığıyla profesyonel içerikler için markalarla ve ajanslarla içerik üreticilerini buluşturuyor. İçerik pazarlaması teknolojileri ve içerik üretimi konusunda teknoloji ve servisler geliştiren İçerik Bulutu’nun 4000’e yakın freelance içerik üreticisinden %10’u, farklı ana dillere sahip yabancı içerik üreticilerinden oluşuyor.

Bugüne kadar içerik üreticilerine 4 milyon TL'nin üzerinde ödeme yapan ve her ay yüzlerce markaya 8 binin üzerinde terzi işi profesyonel içerik üreten İçerik Bulutu, Türkiye’de büyük başarıya ulaşan iş modelini, yurt dışına taşıyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir