Geçmişten Günümüze, Apple'dan Rakip Teknolojilerini Yakalama Hamleleri!

Think Different sloganı ile yola çıkan Apple, son yıllarda kendi mottosuna fazlaca uyan işlerle karşımıza çıkmadı. Bunu fark etmiş olacaklar ki ‘think outside the box’ imajı ile hareket etmek için, müzikte iPod and iTunes, mobil telefonda iPhone, tablet bilgisayar için de iPad ile kendi sınıfını kendi oluşturmasına rağmen iPhone ilk yükselişinden sonra bir duraklama hatta gerileme yaşıyor. Bu eksiyi artıya çevirmek ve kullanıcıların dikkatini çekmek için Google, Amazon’nun ses aktivesi ve öğrenme asistanı gibi özelliklerini kendi telefonlarına da uyarlayarak aynı gelişimi yakalamaya çalışıyor.

Siri de Neler Oluyor?

siri Apple Siri ile sesli asistan uygulamasına rakiplerinden çok önce girdi, 2011 yılında Siri’nin adı duyuldu fakat  Amazon’un Alexa, Google tarafında da Google Asisstant ve Google Home ile beraber Siri bir nevi tahtını artık paylaşmak zorunda kaldı. Bu konuda ivme kazanmak isteyen Apple, San Francisco Developers’ Conference sunumunun açılış kısmında ağırlığı Siri’ye verdi. Hepimizin tahmin ettiği gibi Siri artık diğer uygulamalarla bağlantı kurabilecek.(Uber, Domino gibi) bağlantı kurmasını sağladı. Ki Amazon Alexa ile bunu zaten gerçekleştirmişti. Apple aynı zamanda Siri’nin kullanım alanları da genişleterek, Siri’yi Mac bilgisayarlarda da kullanıma sokacak . Rekabeti artıran bu hamle bizlere Google sesli asistanını bir çok yerde devreye sokmasını hatırlatıyor. Google Home ve Allo’da sesli asistan uygulamasının kullanıldığı yerler haline geldi. Microsoft’un sanal asistanı Cortana’da  Windows 10’da yerini aldı. Bu asistanların hepsinin kilit özelliği ise yapay zeka ve otomatik öğrenmeye sahip olmaları.

Apple Pay

apple-pay Geçen seneki konferansta Apple, Apple Pay ile insanların artık mobil telefonları aracılığı ile çevrimiçi ödeme yapabileceklerini duyurmuştu. Bu sene ise Apple Pay’in internet sitelerinde de kullanılabilir hale getirilip, sitelere “Apply Pay ile ödeme” butonunun getirileceğini açıkladı. Bu buton PayPal ve kredi kartları ile rekabeti beraberinde getiriyor. Kullanıcılar ise cep telefonları aracılığı ile kimliklerini doğrulama işlemlerini halledecekler.

Apple TV

AppleTV Hakkını vermek gerekir ki Apple TV yıllarca Amazon Fire Tv ve Google’un ChromeCast ile yarıştı ve onları defalarca yendi. Apple TV’de çok büyük yenilikler yapılmasa bile yeni tek oturum açma yeniliği ile kullanıcılara kolaylık sağlayacağı ise bir gerçek.

Apple Watch

apple-watch Apple, Apple Watch için yeni işletim sistemi olan OS3’yi tanıttı. Aslında Nisan 2015’te ilk defa tanıtımı yapılsa da birçok kullanıcı tarafından kullanımının basit olmadığı ve ya da anlaşılmasının “kolay” olmasından dolayı eleştirildi. Apple ise bütün bu eleştirileri dikkate aldı ve geliştirdiği güncellemeyi kullanıcılara sundu. Kullanım açısından daha çok iPhone’un iOS işletim sistemini andıran bu güncelleme sayesinde Apple Watch kullanıcıları artık mesajlara yanıt vermek için yanıt verme butonunu kullanmadan direkt olarak mesaja yanıt vermeye başlamış oldu. Aynı zamanda dil seçenekleri ise İngilizce ve Çince olarak yenilendi. Bu aslında Apple’ın Çin pazarında büyüme isteği düşünüldüğünde bu hareket oldukça mantıklı bir hamle.

Maps

apple-maps Apple’ın Maps’i artık daha fazla restoran ve diğer lokasyonları önermeye başlıyor ve bunu tam da kullanıcının takviminde nerelerde olacağı ve genellikle nerelerde vakit geçirdiğini baz alarak yapıyor. Fotoğraflar Apple, fotoğraflar için olan özelliklerini artırdı. Artık daha iyi organizasyonun olduğu görülen fotoğraflarda aynı zamanda “Anılar” adı verilen bir özellikle de otomatik olarak videoların birbirine eklenmesi sağlandı. Ne dersiniz, tüm bu işler Apple ‘Think Different ‘ mottosuna ne kadar uyuyor?
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir