Gartner'a Göre Siber Güvenlik Sektörü 2017'de %7 Genişleyerek 86 Milyar Doları Bulacak

Analiz şirketi Gartner yayınladığı son çalışmasında bilişim teknolojilerine sunulan siber güvenlik ürün ve servislerinin 2017'de %7 genişleyerek 86.4 milyar dolara ulaşacağını öngördüğünü belirtti. Bu son gelişmeyle birlikte siber güvenlik girişimlerinin ve B2B hizmet sunan servislerin sektörde önemli bir yere sahip olacağını öngörebiliriz.

Gartner, altyapı koruma ve güvenlik pazarında büyük bir gelişme öngörse de bu gelişmelerin küçük bir tabandan geldiğini belirtti. Gartner'ın çalışmasında öne sürdüğü veriler ve tahminler, önümüzdeki yıllarda güvenlik ihlallerinin devam etmesi ve bu konuda yapılan harcamanın giderek artmasıyla da oldukça ilgili.

Araştırmada belirtilen ve 2021 yılına kadar gelişme göstermesi beklenen bir diğer etken ise etkileşimli uygulama güvenliği testi başta olmak üzere güvenlik testlerine harcanması beklenen yüksek miktarlar. En hızlı gelişecek diğer alanlarda ise bilgi teknolojilerinde outsource kaynak kullanımını, danışmanlık ve uygulama geliştirme hizmetlerini rahatlıkla belirtebiliriz.

Araştırmada ayrıca bağlı donanım hizmetlerinin diğer alanlara göre çok daha yavaş bir gelişim göstereceği de özellikle söyleniyor. Bu gelişmenin nedenini ise Gartner, genel bulut ve güvenlik sistemlerinin SaaS odaklı çözümlere doğru odağını kaydırmasıyla açıklıyor. Ek olarak belirtmek gerekirse bu gelişmelerin yapı taşlarından biri de 2018'de Avrupa Birliği tarafından yürürlüğe girecek olan Genel Veri Koruma Yönetmeliği.

2016 Yılı Siber Saldırı ve Güvenlik Verileri

 Gartner, AB düzenlemesiyle birlikte gelen veri kaybını önleme kararlarının %65'nin 2018 yılına kadar sürecek olduğunu düşünüyor. Ayrıca çok uluslu şirketler de yeni yasaya uymak zorunda kalacakları için düzenlemenin küresel bir etkiye sahip olacağı da kaçınılmaz bir gelişme.

Gartner'ın temel araştırma analisti Sid Deshpande, yaptığı açıklamada: "Güvenlik olaylarının ticari etkileri ve gelişmekte olan manzara hakkında CEO'lar ve yönetim kurulları arasındaki farkındalığın artması, güvenlik ürünleri ve hizmetleri için harcamaların devam etmesine yol açtı" dedi.

Gartner ayrıca güvenlik hizmetleri ve yönetimli güvenlik servislerinde daha geniş kapsamlı bir artış bekliyor. Öngörülen rakamlar ise 2020 yılına kadar oranların %20'den %40'a doğru bir gelişme göstereceğini gösteriyor. Bu süreç büyük oranda kısa sürede güvenlik programları tasarlamak, oluşturmak ve kullanma karmaşıklığını ortadan kaldırmak isteyen şirketler tarafından yönlendiriliyor.

Güvenlik servisi şirketleri ve güvenlik danışmanları güvenlik servislerini geliştirdikçe müşterilerinden çok daha geniş imkanlara ve servis paketlerine sahip olacaklar. Şirket, aynı zamanda yeni güvenlik sözleşmelerinin sektör için 2020'ye kadar oldukça kapsamlı bir büyüme imkanı sunacağını belirtiyor.

Tüm bu gelişmelere rağmen Gartner çalışanı Deshpande, şirketlerin "temel güvenlik ve risk ile ilgili çalışmalarını" iki katına çıkarması gerektiğini de ekleyerek tehdit merkezli güvenlik açığı yönetimini vurguluyor. Merkezi kayıt yönetimi,  dahili ağ segmentasyonu, yedeklemeler ve sistem güncellemeleri gibi konuların "şimdi" her zamankinden çok daha önemli olduğunu da belirtmek gerekiyor.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir