Etkili Bir Online Reklam için Sadelik Şart! Peki Yeterli mi?

Online reklamlar, hepimizin karşılaşıp bir anca önce kapatmak istediği, görmekten sıkıldığı ve çoğu zaman sinir bozucu olarak değerlendirdiğimiz ancak hedefe ulaşma konusunda oldukça etkili bir mecra olan reklamlardır. Peki bu tip reklamlar oluşturulurken izlenmesi gereken stratejiler nelerdir? Gelin hep beraber yapılan bir araştırmanın sonuçlarını inceleyelim.

Journal of Marketing Research tarafından yapılan bir çalışmaya göre online reklamlarda başarılı olmanın yolu sadelikten geçiyor. Online çevremiz genelde yoğun ve karmaşık, tam da bu noktada reklamların hedef kitlenizi etkileyebilmesi için saniyelerle yarışmanız gerekiyor. Tam da bu noktada temel ve direkt mesaja odaklanan reklamlar karmaşık reklamlardan çok daha etkili. online-advertising1 Karmaşık reklamlar eğlenceli ve ilgi çekici olabilir ancak online mecralarda o işler çok fazla öyle yürümüyor. University of Maryland's Robert H. Smith School of Business tarafından yürütülen Göz takibi araştırmaları da bunu kanıtlar nitelikte. Çalışmayı yürüten Michel Weber “ Bir çok saniye aralığında çok fazla reklam inceledik genelde 10 ve 20 saniye arasında değişenleri ancak burada asıl problem senaryonun bu kadar kısa bir süreye tam olarak yerleştirilememesi ile ilgili.” Araştırmacılar bu testte 100 milisaniye kadar kısa reklamlara verilen tepkileri de ölçmüşler. Ve reklamları üç farklı kategoriye ayırmışlar. Açık reklamlar : bu reklamlar ürünleri beklenen ve tipik bir biçimde açıklar, Gizemli reklamlar görsel karmaşa içerirler bunu izleyenlerin deşifre etmesini beklerler. False front reklamlar ise başka bir şey satmayı amaçlarken farklı bir elementin görselini gösterirler. 50 reklam ve 1360 katılımcı ile yürütülen araştırmada izleyenleri 100 milisaniye, 500 milisaniye , 2 saniye, 5 saniye ve 30 saniyedeki tepkileri ölçülmüş, son aşamada ise reklamlara katılımcıların istedikleri kadar izlemelerine izin vermişler. ads Gizemli reklamlara katılımcılar ilk bakışta açık reklamlar kadar pozitif tepki vermemiş ancak bir kaç kez izledikten sonra onay kazanmışlar. False front reklamlar ilk etapta mantıklı olarak algılanmış ancak bir kaç kez daha izlendikten sonra izleyenler tarafından doğru yorumu yapma vakitleri olduğu için olumlu yorumlar alamamış. Wedel'e göre araştırmada false front reklamlarda çok az olumlu yorum bulmuşlar. Araştırma ayrıca izleyenin, reklamı yapılan markayı daha önceden bilmesinin hangi reklam tipini tercih edeceği konusunda bir etkisinin olmadığını da belirtmiş. Araştırmanın reklamcılara daha az yaratıcı olun gibi bir önerisi yok elbette ancak online reklamlarda izlemeniz gereken strateji ürün nedir ve markası nedir gibi kısa, öz, anlamlı ve mesajı direkt veren cinsten olmalı.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir