Ürün Yelpazeniz ile E-ticaret Sitenizin Güvenilirliğini Arttırın

Sitenizde bulunan ürün yelpazesi ile ziyaretçilerinizde olumlu ya da olumsuz bir izlenim bırakabilirsiniz. Belirli birkaç kategoride ürün satışı yapan bir site, yüzbinlerce ürünü satışa sunan bir siteden daha başarılı olabiliyor. Aslında buradaki kilit nokta şudur ki; ‘ Önemli olan sitenizde bulunan toplam ürün adedi değildir. Önemli olan, tüm detayları ile %100 ilgilenebildiğiniz ürün adedidir. ‘ Asıl amaç ürünü müşterinin beğenisine sunarak en iyi şekilde anlatmak ve çeşitli pazarlama stratejileriyle satışını gerçekleştirebilmek değil midir? Öyleyse ürün satışı amaçtır. E-ticaret sitemiz, sitemizin tasarımı, kargo seçenekleri, ödeme yöntemleri, müşteri ile iletişim kolaylığı gibi daha sayabileceğimiz birçok konu da amacımızı destekleyici araçlardır. Tüm bu konularda en iyiyi yakalayabilmek için çalışmamız gerekiyor. Bu yazımda ürün yelpazesi konusuna örneklendirmeler ile değineceğiz. Tüm fotoğrafları tam, açıklamaları düzgün ve müşteriyi tatmin edecek seviyede, fiyat bilgileri hatasız, stok durumu doğru bir ürün yelpazesi düşünün ve içerisinde toplama 500 adet ürün olsun. Diğer yandan da bazılarının fotoğrafları tam bazılarının ki eksik, ürün açıklamaları eksik ya da eksik olmasa bile karmaşık yazılmış, fiyat bilgileri güncel olmayan ve satın aldığınızda stokta kalmama durumu ile karşılaşabileceğiniz içerisinde 50.000 ürün olan bir ürün yelpazesi düşünün. Hangisini tercih edersiniz? Bir e-ticaret sitesindeki ürün çeşitliliği elbette satışı olumlu yönde etkiler ancak eksik ya da yanlış sunulan ürünler satış yapmayı engelleyeceği gibi güven problemi de oluşturacaktır. İş hacminize göre kategoriler oluşturmak ve ürün yelpazenizi oluşturmak en doğru hamle olacaktır. Zaten iş hacminiz artıp, siteniz büyüme aşamasına geçtiğinde kategori ve ürün sayınızı arttırmanız gerektiği gözlemleyecek ve bunun için gerekli istihdamları sağlayacaksınızdır. ecommerce-conversion-product-price1 Sitenize kontrolsüz bir şekilde bir anda 50.000 (rakam rasgele yazılmıştır) adet ürün ekleyip, müşterilerde oluşabilecek güven problemini göze almaktansa, iş hacminizce başladıktan sonra kontrollü bir şekilde büyüyüp ilk günden itibaren müşterilerinize güven veren bir hizmet sunmak kesinlikle daha değerlidir. Sitenizdeki ürünlerde dikkat etmeniz gerekenler;

1-Ürün Fotoğrafları

Sitenizde bulunan bir ürünün fotoğrafının bulunmaması zaten kabul edilebilir bir durum değildir. Bunun dışında görsellerin net ve kaliteli olması gerekiyor. Hatta eğer mümkün ise ürünlerin fotoğraflarını sizin çekmeniz ve ziyaretçilerinizin beğenisine sunmanız satın alma kararını olumlu yönde etkileyecektir.

2-Ürün Açıklamaları

İnsanlar satın almak istedikleri ürün hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterler. Eğer var ise ürünün teknik bilgileri tam olmalıdır. Çok fazla detay yazılacak bir ürün değilse bile insanlar o ürünü alma kararlarında haklı olduklarını destekleyici birkaç cümle okumak isterler. Bu detayı göz önünde bulundurarak satın alma kararına etki edebilirsiniz.

3-Stok Durumu

Sitenizden ürün satın alan bir müşteriyi arayıp da maalesef satın aldığınız ürün stoklarda kalmadı demek takdir edersiniz ki pek olumlu bir intiba bırakmayacaktır. Bu nedenle stok güncellemeleri konusunda biraz daha özenli çalışılması gerekiyor.

4-Ürün Fiyatı

Sitenizde bulunan bir ürün farklı bir sitede de satışta olabilir. Bu nedenle tedarikçinizde gelen fiyat değişikliklerini dikkatli bir şekilde takip edip sitenize uygulamanız gerekir. Fiyat konusunda ziyaretçilerin güveni daha kolay kırılabilmektedir. E-ticaret sitenizi güvenilirliğini arttırmak için ürünleriniz ile ilgili dikkat etmeniz gereken ve göze çarpan kriterler bunlardır. Maksimum kalite ve kullanıcılardaki güveni sağlayabilmek için farklı başlıklar altında dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Devam edecek olan yazılarımda tüm bu başlıklara ve göze çarpan noktalara değineceğiz. Ürünlerinizi gözden geçirerek çalışmalara başlayabilirsiniz. -- Bu yazı konuk yazarımız 'Umut Atamış' tarafından kaleme alınmıştır.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir