Daha Fazla Verimlilik İçin Tedarik Zincirlerini Otomatikleştiren 4 Marka

  • Walmart ve Gap gibi pek çok büyük marka, daha fazla verim elde etmek için son zamanlarda tedarik zincirlerini yeniden elden geçirerek otomasyona yatırım yapıyor.
  • Otomasyon verimlilik sağlamasının yanı sıra, personelin müşterilerle daha fazla ilgilenmelerine de imkan tanıyor.
  • İlgili Yazı: Perakendenin Geleceğine Yön Veren 5 Robotik Şirketi

Doğrudan tüketiciye hizmet veren pek çok büyük marka, maliyetleri azaltmak ve çalışanları daha verimli kullanmak için tedarik zinciri teknolojilerini yeniden gözden geçiriyor ve otomasyon uyguluyor. Otomasyon eklenmesi, bir yandan tekrarlayan ve zaman alan görevlerin dış kaynak kullanımı ile halledilmesini sağlayarak işletmelere iki kat verimlilik sağlarken diğer yandan da alışveriş yapan kişilerle etkileşimlere çok ihtiyaç duyulan insani dokunuşu sağlamaları için personele imkan tanıyor. PSFK geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir yazıda, daha fazla verim elde etmek için tedarik zincirlerini otomatikleştiren dört markaya yer verdi.

Walmart

İndirim perakendecisi Walmart, envanterini yönetmek için otonom robot kullanımını yaygınlaştırdı ve onları 50 Walmart şubesinde kullanmaya başladı. Bossa Nova isimli şirketin geliştirdiği bu otonom robotlar, stokta bulunmayan ürünleri tespit edebiliyor ve çalışanların ve alışveriş yapan kişilerin ürünleri bulmalarına yardımcı olabiliyor. Bu görevlerin otomatikleştirilmesi, işlerinin üst düzey müşteri hizmetleri yönüne odaklanmaları için mağaza çalışanlarına fırsat sağladı. Bunun yanı sıra yerleri temizleyebilen robotlarını da tanıtan Walmart, ürünleri otomatik olarak sıralamak ve yeni envanter sevkiyatlarını boşaltmak için gereken iş gücü miktarını azaltmak amacıyla otomatik taşıma bantlarını bu otomasyon sürecine dahil etmeyi planlıyor.

Gap

Hazır giyim markası Gap, bir yandan maliyetleri düşürürken diğer bir yandan da hızlı ve düşük maliyetli nakliye için tüketici talebine ayak uydurmak amacıyla dağıtım tesislerinin birçoğunda otomatik depolama ve geri yükleme sistemleri kurdu. Ekiplerin müşteri siparişlerini daha yüksek verimlilik ve doğrulukla işlemesine olanak tanıyan ve hassasiyet, doğruluk ve hızlı geri dönüşü destekleyen bu sistem, 490 binin üzerinde ürün saklama kapasitesine sahip.

Kroger

Amerikan market zinciri Kroger, ABD içerisinde otomatik depolarını sipariş karşılama sistemini gerçeğe dönüştürmek için Birleşik Krallık merkezli online süpermarket Ocado ile iş birliği yapıyor. Ocado Akıllı Platform, büyük depolarda bireysel market siparişlerinin toplanmasını ve paketlenmesini otomatik hale getiren ve donanım, yazılım, lojistik, robotik ve yapay zekanın birleşiminden oluşan bir sistem. Bu iş birliği, bu platformun ABD'de ilk kez hayata geçmesini sağlayacak.

Hema

Çinli perakende ve e-ticaret devi Alibaba'nın sahibi olduğu Hema marketleri asli görevlerinin yanı sıra, ilgili çalışanların online siparişlerde yer alan ürünleri bulup bunları teslimat merkezine aktardıkları dağıtım merkezleri olarak görev yapıyorlar. Geleneksel süpermarket zinciri Hema tarafından başlatılan bu girişim, üç kilometrelik bir alan içerisinde yaşayan müşterilerin 30 dakika içerisinde ürünlerini teslim almalarına imkan tanıyor.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir