• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Corona Virüs, Apple’ın Disney’i Satın Almasını Sağlayabilir mi?

Serdar Altan / 19 Mart 2020
facebook twitter

Corona virüsü salgını, hiç şüphesiz iş dünyasını derinden etkiledi. Ancak belirli sektörler, bu salgın döneminde daha fazla yara aldı. Bunların başında da eğlence sektörü geliyor. Corona virüsü, eğlence sektörünü o kadar etkiledi ki; Rosenblatt Securities adlı araştırma ve yatırım bankacılığı şirketinde görev yapan Analist Bernie McTernan’ın belirttiğine göre, eğlence sektörünün dev markası Disney, üç hafta gibi kısa bir süre içerisinde 85 milyar dolar değer kaybı yaşadı. Ki McTernan’a göre bu miktar, şirketin toplam piyasa değerinin üçte birine tekabül ediyor.

İşte durum, eski bir iddiayı yeniden gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl Apple’ın Disney’i bünyesine katmak istediğine dair iddialar ortaya atılmıştı. Ancak o zamandan bu yana, bu konuda herhangi bir gelişme yaşanmadı. The Hollywood Reporter’ın paylaştığı habere göre, Bernie McTernan ise Disney’in hisse değerlerinde yaşanan bu ani düşüş sonrasında Apple’ın Disney’i satın almayı yeniden gündemine alabileceğini ileri sürdü. Bununla birlikte McTernan, Disney’in şu anki piyasa değerinin yaklaşık olarak 165 milyar dolar olduğunu, buna karşılık Apple’ın ise 107 milyar dolar civarında nakit ve senede sahip olduğunu belirtti.

Bunların yanı sıra McTernan, Apple’ın Disney’i bünyesine katması durumunda, Disney+ yayın hizmetinin Apple TV+ yayın hizmetini güçlendirmeye yardımcı olabileceğini de öne sürdü. Disney’in Marvel gibi pek çok önemli fikri mülkü elinde bulundurduğunu düşünürsek, bu durum hiç şaşırtıcı olmaz. Disney, 3 Şubat itibarıyla 28,6 milyon Disney+ abonesi olduğunu açıklamıştı.

McTernan’ın bu iddialarına karşın, pek çok analist de Apple’ın özünde hala bir teknoloji şirketi olmaya devam ettiği için tema park gibi kendisiyle son derece alakasız bir alana böyle büyük bir yatırım yapmasının olası olmadığını ve bu bağlamda Disney’in tema parkları elinde tutup diğer departmanları Apple’a satmasının daha mantıklı olacağını dile getiriyor. 

Zoom, Uzaktan Çalışanlara Özel “Zoom for Home” Çözümünü Duyurdu
Zoom, Uzaktan Çalışanlara Özel “Zoom for Home” Çözümünü Duyurdu

Pandemi başladığından beri kullanıcı sayısı günden güne artan Zoom, uzaktan çalışan profesyonellerin bağlanmasını kolaylaştırmak adına “Zoom for Home” çözümünü duyurdu. Zoom for Home, uzaktan çalışmada verimliliğe katkıda bulunarak kurum ve firmaların […]

comment 0
share
Etiketler
Apple Apple Tv Corona virüs Disney Disney Plus

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yemeksepeti ve Banabi’ye Temassız Teslimat Seçeneği Eklendi

Cemre Üçhisarlı / 16 Mart 2020
facebook twitter
Yemeksepeti ve Banabi’ye Temassız Teslimat Seçeneği Eklendi

Yemeksepeti ve Yemeksepeti'nin online alışveriş uygulaması Banabi, Corona virüsünün yaygınlaşması dolayısıyla sipariş seçeneklerine temassız teslimatı ekledi. Corona virüs nedeniyle vatandaşların evlerinden dışarı çıkmak istememeleri online sipariş uygulamalarına talebin artmasına neden oldu.

https://pazarlamasyon.com/kfc-ve-pizza-hut-cinde-temassiz-teslimat-baslatti/

Çin'den sonra İtalya, İran, İspanya gibi ülkelerin Corona virüsünden ağır bir şekilde etkinlenmesinden sonra Corona vakaları Türkiye'de de görülmeye başlanmıştı. Her geçen gün vakalar artarken Türkiye'de pek çok şirket önlem alırken devlet de okulların tatil edilmesi, kalabalık eğlence mekanlarının kapatılması gibi önlemler almaya devam ediyor. Online yemek siparişi hizmeti sunan Yemeksepeti ve Yemeksepeti'nin market alışverişi uygulaması Banabi, sipariş seçeneklerine temassız teslimat seçeneğini de eklediler.

Temassız teslimat kapsamında sipariş verenler siparişlerinin kapıya asılmasını isteyebiliyorlar. Böylece hem siparişi teslim alan kişi hem de siparişi teslim eden kişi temastan kaçınmış ve uzmanların önerdiği bir metrelik iletişim kurma mesafesini koruyarak önlem almış oluyor.

Huawei, Samsung’u Geçerek En Büyük Akıllı Telefon Üreticisi Oldu
Huawei, Samsung’u Geçerek En Büyük Akıllı Telefon Üreticisi Oldu

ABD, geçtiğimiz yıl Amerikan şirketlerinin ulusal güvenlik riski teşkil eden firmalara ait telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmalarını yasaklayan bir kararnameyi yürürlüğe koyarak Huawei’nin ABD’li şirketlerle ortaklık kurmasını engellemişti. Hatta Google da Huawei’ye […]

comment 0
share
Etiketler
Apple Apple Tv Corona virüs Disney Disney Plus

2021: Değerlerin Dönüştüğü Yıl

Esra Baykal / 06 Aralık 2020
facebook twitter
2021: Değerlerin Dönüştüğü Yıl

2020 yılı hepimiz için unutulmaz bir yıl oldu. V.U.C.A dünyası derslerinde anlatılmak istenen her durum deneyimlendi. “Yapamayız, zaman alır.” dediğimiz pek çok dönüşüm, kimi zaman bir gecede hayata geçirildi.

Hayat yavaşlamış, sadeleşmiş, ev bazlı zevklere dönmüş gibi gözükse de, pek çok trendde yükseliş gözlemleniyor. Pandeminin tüm dünyanın ortak sorunu olması nedeniyle dünyada ilk kez, neredeyse herkes aynı duygular ekseninde birleşti. Bu “biz” olma hali, toplumların kendi içindeki gücünü ortaya koyma motivasyonunu yükseltirken, milliyetçi duyguları da tetikliyor. Şimdi 2021 yılına girerken, şapkamızı önümüze koyup kalan adımları planlama ve hayata geçirme vakti.

Nereden Başlasak…

Önce bir durum tespiti yapalım. Think Aloud Araştırma olarak Türkiye’nin pek çok ilinde yaptığımız araştırma sonuçlarına göre, 2021 yılında pazarlama dünyasını tam anlamıyla etkisi alacak trendler neler, onlara bakalım:

1. Ekonomik Kaygılarla Dolu Tüketici İçin Değer Yaratmak

Bu birinci maddemiz. 3 yıldır “back to basics” diye anlatmaya çalıştığım dünyanın netleştiğini görüyoruz. Markanızın varlık nedenini netleştirin. Sadece fiyat anlamında değil, sunduğu anlamı ve tüketicinin hayatına ne değer kattığını bulun. Çok işlevli ve çok amaçlı ürünlerinizi portföyünüzde çoğaltırken, farklı fiyat beklentilerine uygun skalalarda ürünleriniz olmasını sağlayın. Büyük boy, avantaj boy ürünlerinizi ön plana çıkarın.

PL ürünlerin dünyadaki artışı pandemi dönemi ile birlikte daha da ön plana çıktı. Aldi, sadece PL ürünleri ile donattığı 70 mağazayı Almanya’da açma kararı aldı. PL ürünlerde premium PL trendi de yükseliş gösteriyor. Ambalajından kalitesine kadar farklılaşan bu ürün gamı, Türkiye’de de önemli bir trend haline gelecek. File markası, bu anlamda doğru yatırımlarla ilerleyen bir zincirdir.

https://pazarlamasyon.com/2021-kisisellestirilmis-pazarlamanin-yili-olacak/

2. Sağlık ve Güvence Beklentisi

Hayatta kalma içgüdümüzün tavan yaptığı bu günlerde, ürünlerinizin faydalarının içerisine mutlaka sağlık beklentisine yanıt veren ürünler ekleyin. Kozmetikten gıdaya kadar pek çok alanda vitamin destekli ürünlerin yükselişini gözlemliyoruz. Temizlik sektöründe ise virüs ve bakterilerle savaşırken, insan sağlığına da zarar vermeyen içerikler önem kazanıyor. Bingo’nun oksijenli çamaşır suyu çok güzel bir açılım olmuş.

C vitamini destekli içecekler, D ve C vitamini katkılı kozmetik ürünler pazarda ekonomik kaygılara sahip tüketiciler için bile cazip ürün gruplarıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlerinizi ön plana çıkarın. Aynı şekilde taze gıdalara olan ilgi artıyor. Süpermarketlerin özellikle taze ürünler sattıkları reyonlarda çeşitlilik ve tazelik sunması daha da önem kazandı. Bunun yanı sıra artan online alışveriş ortamında, “kargo, gönderi ve hizmet bedeli almayan” kurumlar bir adım öne geçiyorlar.

3. Farklı Mecra Kullanımları

Sadece dijital dönüşüm değil artık gündemimiz. Eve kapanan birey, bir süre sonra üstü toz toplamaya başlayan gazete, radyo, televizyon mecralarına da geri dönüyor. İçine kapanan, psikolojik destek bekleyen, hayatındaki sorunlara çare arayan pek çok birey,  televizyonlarda yayınlanmaya başlayan psikolojik altyapısı güçlü dizilere yöneldi. Kaygılı tüketicilere olumlu mesajlar veren bu yapımlar içerisinde markalarınızın doğru stratejilerle yer almasını sağlayın.

https://pazarlamasyon.com/pazarlamacilarin-cogu-sanal-etkinliklerin-2021de-de-devam-edecegini-dusunuyor/

Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojileri özellikle alışveriş aşkı devam eden, ancak fiziksel mağazalara gitmeye korkan tüketiciler için iyi bir oyun alanı. Aynı durum, hastaneler ve doktorlara ulaşamayan gruplar için de geçerli. Uzaktan muayeneler, doktor destekleri farklı teknolojilerin desteği ile yaşamlarımıza girmeli.

4. DIY Pazarı Büyüyecek

Eve dönen, daha az harcama yapmak ve elindekini değerlendirmek isteyen tüketiciler için tamirat, yenileme ve yeniden kullanım konuları önem kazanıyor. Eline ilk kez çekiç, çivi alan tüketiciler için daha basit anlatımlarla yol göstermek; basit tamiratların, ürün değerlendirmelerinin, dikiş, örgü, nakış vb. konuların anlatıldığı YouTube videoları markanıza sadakat ve farkındalık yaratacaktır.

Dekoratif boya pazarı, pandemi döneminde %12 büyüme gösterdi ve bu artışın sürdürülebilir hale getirilmesi önemli. Evdeki hijyeni sağlayan, küfle mücadeleyi, paslanmayı engelleyen ürünlerinizi hızla iletişime taşımalısınız.

5. İkinci El Ürün Pazarı Büyüyecek

Eve dönen birey, gardırobu ile yüzleşti. Elindekinin yeterli ve hatta fazla olduğuna inanan ve sürdürülebilir modanın farkına varan tüketiciler, ellerindeki ürünleri ikinci el sanal mağazalarda değerlendirmeye, kimi zaman da ihtiyaçlarını bu mağazalardan edinmeye başladı. İkinci el modası büyüyecek bir trenddir. Bu trendin içerisinde, geri dönüştürülmüş materyallerden ürettiğiniz ürünlerle, ikinci el ürünlerin değerlendirilip toplumsal faydaya dönüştürüldüğü projelerle yer alabilirsiniz.

https://pazarlamasyon.com/2021in-teknoloji-trendleri-neler-olacak/

6. Yeni Hedef Kitleler

65 yaş üzeri kitleler, bugüne dek online dünyada nadiren boy göstermekteydi. Artık onlar da önemli gruplar. Onların daha basit ve kolay anlatımlı içeriklere ve yönlendirmelere ihtiyaçları var. Onlara yönelik evde zaman geçirme, basit tariflerle yemek yapma, online alışverişlerini kolaylaştıracak ipuçları ile sosyal medya sayfalarınızı zenginleştirebilirsiniz. Web sitelerinizdeki chatbot'lara onlara özel içerikler ekleyebilirsiniz. Çağrı merkezlerinizi onların yaşamlarını kolaylaştıracak çözümlerle daha proaktif kullanabilirsiniz.

7. Oyun Dünyası

Gaming sektörü pandemide rekorlar kırarken, bu dünyayı es geçmemek lazım. Sadece bir oyunu değil, oyun esnasında yaşanan duyguları, tüketilen ürünleri, oturulan koltukları, teknolojik ekipmanları da göz önünde bulundurarak her yaştan insanın aktif yer aldığı bu dünyada ürünlerinizle yer almalısınız. Bunu sadece sponsorluklar olarak değil, oyunların içerisinde yer alarak da yapabilirsiniz.

İnsanlar önlerini göremedikleri zamanlarda kesinlik, istikrar, güven ve iyimserlik duygusu istiyor. Bu duyarlılık değişiklikleri ekonomilerimizi, sektörlerimizi ve günlük yaşamlarımızı yeniden şekillendirecek ve yeni ürün öncelikleri, hizmet ihtiyaçları ve müşteri stratejileri ile sonuçlanacak. Önümüzdeki 18-24 ay kritik öneme sahip olacak ve 2021 planlarınıza yenilenmiş bir bakışla yaklaşmak, işletmenizi durgunluğa karşı korumanın anahtarı olacaktır.

Xiaomi, Türkiye’nin En Çok Satan Akıllı Telefon Markası Oldu
Xiaomi, Türkiye’nin En Çok Satan Akıllı Telefon Markası Oldu

Canalys’in son raporuna göre Xiaomi, 2020 yılının temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyreğinde Türkiye’nin en çok satan akıllı telefon markası oldu. Araştırmaya göre Xiaomi, yıllık %26 pazar payı […]

comment 0
share
Etiketler
Apple Apple Tv Corona virüs Disney Disney Plus

Tesla Şort Satmaya Başladı

Cemre Üçhisarlı / 06 Temmuz 2020
facebook twitter
Tesla Şort Satmaya Başladı

Daha önce sizlerle Tesla'nın kurucusu Elon Musk'ın, ek gelir yaratma konusundaki başarısını paylaşmıştık. Dünyanın ilk elektrikli otomobil markası olarak piyasaya çıkan Tesla'nın yanı sıra, uzay konusunda heyecanlı keşifler için çalışan SpaceX'in de sahibi olan Elon Musk, daha pek çok girişimin sahibi veya yatırımcısı.

Elon Musk'ın yakın bir zamanda Tesla'nın yazlık kısa şortlar üreteceğine yönelik attığı tweet espri zannedilmişti ancak görüyoruz ki Elon Musk son derece ciddiymiş.

https://twitter.com/elonmusk/status/1279867930289647617?s=20

Şu an Tesla'nın orijinal alışveriş sitesinde yazlık kısa şortları satılık olarak görebilir ve alabilirsiniz.

Elon Musk yeni ürünlerini Twitter üzerinden duyurdu. Duyurusunun ardından yarım saat içerisinde 30000 etkileşim alan tweet, sitenin de kilitlenmesine ve alışverişin durmasına neden oldu.

Şortun üzerinde yer alan 'S3XY' her ne kadar 'sexy' şeklinde okunuyor olsa da Tesla'nın S3, X ve Y modellerine referans veriyor.

Zoom Kullanıcı Sayısı 200 Milyonu Aştı
Zoom Kullanıcı Sayısı 200 Milyonu Aştı

Salgının tüm hayatımızı etkilemesi sonrası insanlar online iletişim kanallarına yöneldi. Özellikle iş ve eğitim gibi süreklilik gerektiren konularda birçok konferans uygulaması kullanılmaya başlandı. Son dönemde adını en sık duyduğumuz uygulama […]

comment 0
share
Etiketler
Apple Apple Tv Corona virüs Disney Disney Plus
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön