Çılgın Cuma’da X Kuşağının %31’i Alışverişini Banyodan Yaptı

“E-İhracat Odaklı Yenilikçi Ekonomi” temasıyla gerçekleştirilen DHL Uluslararası E-İhracat Konferansı’nda büyüyen uluslararası e-ticaretin fotoğrafı çekildi. 2020 yılında 1 trilyon dolara ulaşması beklenen uluslararası e-ticarette, içinde bulunduğumuz “Aciliyet Devri”ne uygun olarak tüketicilere ürünlerini istedikleri yerde ve zamanda ulaştırmanın önemi vurgulandı.

DHL Express’in isim sponsoru olduğu, World eCommerce Forum tarafından “E-İhracat Odaklı Yenilikçi Ekonomi” temasıyla düzenlenen “DHL Uluslararası E-İhracat Konferansı” (DHL International Cross Border eCommerce Summit), İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Konferansta “Potansiyelinizi Maksimuma Çıkartın” temalı bir sunum gerçekleştiren DHL Express Global Satış Programlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Leendert Van Delft, uluslararası e-ticarette yükselen trendlere ilişkin bilgi verdiği konuşmasına, 23 Kasım’ 2018’de gerçekleşen Çılgın Cuma’ya (Black Friday) ilişkin ilginç verileri paylaşarak başladı. Van Delft, “BigCommerce verilerine göre X kuşağının %31’i Çılgın Cuma’da banyodan online alışveriş yaptığını belirtirken bu oran daha önceki kuşaklarda yalnızca %6.” dedi. 

“Aciliyet Devri”nde hızlı teslimatın önemi giderek artıyor

Uluslararası e-ticaretin hızla büyüdüğünü ve 2020 yılında, 2015’e göre 3 kat artışla 1 trilyon dolara yükseleceğini belirten Van Delft, tüketici davranışları ve beklentilerinin de hızla değiştiğine işaret etti. Van Delft, “Günümüzde tüketiciler her şeyi taleplerine uygun olarak istedikleri yerde ve istedikleri zamanda satın almak istiyorlar. Bir ‘Aciliyet Devri’nde yaşıyoruz. İnsanlar birkaç dakika içinde taksi çağırabildikleri, bir filmi saniyeler içinde indirebildikleri bir dünyada ürünlerinin de neredeyse dün ellerine ulaşmış olmasını istiyor. Böyle bir dönemde global e-ticarette rekabet avantajı yakalamak için gönderim seçenekleri önem kazanıyor. Bugün tüketicilerin %74’ü ürünün eline ulaşmasındaki kolaylığın alışverişlerinde en önemli nokta olduğunu düşünüyor. Sınırlı gönderim seçenekleri nedeniyle alışverişi tamamlamadan bırakanların oranı %45” diye konuştu. 

DHL Express Global Satış Programlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Leendert Van Delft

Ekspres gönderim seçeneğinin öneminin altını çizen Van Delft şunları söyledi “Online alışveriş yapanların %91’i hızlı gönderim gibi seçenekleri bulunmayan perakende sitelerinden ayrılıyor. 2 günde gönderimin hızlı olduğunu düşünenlerin oranı yalnızca %47 dedi. Ücretsiz kargo ve hızlı gönderim seçenekleri arasındaki dengede de değişim yaşandığına dikkat çekerek, ücretsiz teslimatı, hızlı olana tercih edenlerin oranının %86’dan %79’a gerilediğini aktardı. Van Delft’in paylaştığı verilere göre online alışveriş yapanların %35’i satın aldıkları ürünleri istedikleri yerde istedikleri zamanda teslim almak için daha fazla ödemeye hazır olduğunu belirtirken, %70’i ertesi gün teslimat için fazla ödemeye hazır.”

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir