Beşiktaş ve E-Spor Odaklı Yeni Nesil Pazarlama Sohbeti

Pazarlamaya ait faydalı alt konuların alanında uzman konuşmacılar tarafından anlatıldığı, iş zekasına, analitiğe ve entelektüelliğe odaklanarak pazarlama ekosistemini geliştirmeyi amaçlayan bir etkinlik serisi olan Marketing Meetup'ın beşincisi olan Marketing Meetup Experience dün gerçekleşti. Deneyim temasıyla gerçekleştirilen ve dünyanın vatandaşlığa sahip ilk robotu olan Sophia'nın da konuk olduğu Marketing Meetup Experience etkinliğinde "Come to Sports Brands: Yeni Nesile Spor Pazarlaması" isimli bir panel gerçekleştirildi.

Bu panelde dünya çapında ses getiren "Come to Beşiktaş" kampanyasını meydana getiren reklam ajansı Muhabbet'in kurucu ortakları ve kreatif direktörleri olan Kenan Ünsal ve Emrah Karpuzcu, Muse İstanbul CEO'su ve Galakticos e-spor takımının kurucusu Serdar Ekrem Şirin ve eğitimci ve yazar Ercan Altuğ Yılmaz yer aldı. Panelde genel olarak yeni nesil bir spor olan e-spordan ve Muhabbet'in Beşiktaş için yaptığı pazarlama ve iletişim çalışmalarından bahsedildi.

Kenan Ünsal, çeşitli pazarlama kampanyalarıyla birlikte kulübü aynı bir insan gibi dönüştürdüklerini ve sosyal medya hesabındaki resmi dili daha samimi bir dille değiştirdiklerini ifade etti. Hatta Demba Ba transferi sırasında, sosyal medya hesabındaki paylaşımlar nedeniyle, taraftarlar tarafından "Kulübün Twitter hesabı hack'lendi mi acaba?" tarzında paylaşımların yapıldığını bile söyledi.

https://youtu.be/K9bc8Kdlbm0

Emrah Karpuzcu, Beşiktaş için yaptıkları "Come to Beşiktaş" kampanyasının planının birkaç sene öncesine kadar dayandığını ve uzun bir süreç sonunda ortaya çıktığını belirtti. Ayrıca taraftar yönetimi ve müşteri yönetimi arasındaki farka fazlasıyla kafa yorduklarına, taraftarlara kendilerini müşteri gibi hissettirmemeyi amaçladıklarına ve bunun sonucunda Beşiktaş'ın son 4 yıl içinde Türkiye'nin en çok forma ve ticari ürün satan spor kulübü olduğuna dikkat çekti. Bununla birlikte yine Beşiktaş için yaptıkları "Sessiz Tezahürat" kampanyasından bahseden Karpuzcu, bu kampanya kapsamında 42 bin kişinin bir dk boyunca işaret diliyle tezahürat yaptığını söyledi. Emrah Karpuzcu, son olarak Beşiktaş ile birlikte gerçekleştirdikleri bu çalışmayı bir marka dönüşümü olarak gördüklerini belirtti.

Serdar Ekrem Şirin ise Türkiye'de e-sporun hala tam olarak bilinmediğini, bu nedenle de yeterince yatırımın yapılmadığını belirtti. Bununla birlikte kendisinin de Galakticos takımına yatırım yaptığı zaman e-spor konusunda yeterince bilgisini olmadığını ve zamanla öğrendiğini belirten Serdar Ekrem Şirin, e-sporun hedef kitlesinden ötürü son derece kendine has bir alan olduğundan ve bu nedenle e-spor pazarlaması yapacak kişilerin video oyunlarından ve rekabetçi oyunlardan anlaması gerektiğini ifade etti.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir