httpv://youtu.be/0IG_TB4_y3E

iTunes-U ilk çıktığında eğitim dünyası için ne kadar önemli bir adım olacağı pek çok blog, forum ve sözlüklerde tartışıldı. Stanford, MIT, Yale gibi ünviersitelerin içeriklerinin bulunduğu iTunes-U meşhur "Urfa'da Oxford vardı da biz mi gitmedik." sözünü gerçek anlamda tarihe gömdü. Online bir kütüphane olarak tasarlanan bu platform, ülkemizde yaygın kullanıma sahip olmasa da, dünyada 1 milyardan fazla indirilme sayısında ulaşmış durumda. Bu rakamların en büyük sebebi de kullanıcıların dünyanın önemli üniversitelerinin derslerini videolar ve dijital içerikler olarak iTunes-U'da rahatlıkla bulabiliyor, ve eğitimi 7/24 ücretsiz olarak alabiliyor olması. Tam da bugünkü yazımda dünyanın dijital evriminden bahsetmiş ve özellikle ülkemiz açısından bunun altyapısının, eğitiminin durumunu tartışmamız gerektiğini söylemiştim.

anadolu1

Bu yazımın üzerine ise uzun zamandır altyapı çalışmaları sürdürülen okulumun en önemli projelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi'nin ders içeriklerinin iTunes-U'ya taşınması sürecinin tamamlandığı haberi paylaşıldı ve iTunes üzerinden yayına başladı. Türkiye'de bir ilk olarak öne çıkan bu uygulama ile üniversitemizin hem 2 milyona yakın öğrencisi içeriklere her an ulaşabilecek, hem de dünyanın diğer ülkelerinde bulunan kullanıcılar içeriklere ücretsiz ulaşabilecek.

anadolu2

Dijital Devrim'in sonucu olarak tüm alanlarda yaşanan evrimin eğitimdeki yansıması olarak karşımıza çıkan bu proje ile ilgili olarak Rektör Davut Aydın ; "Anadolu Üniversitesi olarak ‘Yaşam Boyu Eğitim’ ve ‘Global Üniversite’ vizyonuyla bütün kitaplarımızı elektronik ortamda herkese sunmak üzere iki yıl önce e-öğrenme seferberliği başlattık. Teknolojik alt yapımızı yeniledik. Çeşitli ekipler kurduk. Çalışmalara sonucunda 150 zenginleştirilmiş kitap geliştirdik. Dünya devi Apple ile işbirliği yaparak onların ‘iTunes U’ denen platformuna kitaplarımızı sunduk. Bu platform bugüne kadar Türkiye’de kapalıydı. İlk kez AÜ ile bu platform Türkiye’ye açıldı." sözlerini sarf etti.

BENQnqCCYAA5YSz.jpg large

Daha önce de öğrencilere yönelik olarak yayınlamış olduğu mobil uygulamalar ile farkını ortaya koyan Anadolu Üniversitesi, bu proje ile birlikte zaten tartışmasız  bir numara olduğu uzaktan eğitim konusundaki gücünü pekiştirerek, dünya sahnesine çıktı. Bu tarz uygulamaların ülkemizin diğer üniversiteleri tarafından da hayata geçirilmesi en büyük temennimiz. Bu uygulamanın öncelikle ülkemize, sonra eğitim dünyasına pozitif katkılar yapması dileğiyle hayırlı olsun diyoruz.

Projenin detaylarına ve içeriklere ulaşmak için hangi adımları takip etmeniz gerektiğine dair bilgilere itunesu.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak : Anadolu Üniversitesi, Hurriyet.com.tr

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir