8 Başarılı Şirket CEO'sundan 8 Kitap Önerisi

Yaşamımız boyunca okuduğumuz kitaplardan, izlediğimiz filmlerden, gittiğimiz yerlerden bazıları hayatlarımıza diğerlerinden daha fazla dokunur, onları daha çok içselleştiririz. Peki acaba dünyaca ünlü şirketlerin CEO'larının hayatlarına en çok hangi kitaplar dokundu?

Jeff Bezos - Günden Kalanlar (Kazuo Ishiguro)

En başta online bir kitap dükkanı olarak Amazon'u kuran Jeff Bezos'un şiddetle önerdiği kitap "Günden Kalanlar". Nobel ödüllü yazarın bu kitabı İkinci Dünya Savaşı sırasında Darlington Malikânesi'nin uşağı Stevens ve kahyası Bayan Kenton arasındaki ilişkiyi anlatıyor.

Mark Zuckerberg - Fakirliğin Portfolyosu (Daryl Collins, Jonathan Morduch, Stuart Rutherford ve Orlanda Ruthven)

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in tavsiye ettiği kitap ise "Fakirliğin Portfolyosu". Dünya nüfusunun yaklaşık %40'ı günde 2 Dolar ya da daha azı ile yetinmek zorunda kalıyor. Masaya yemek getirmek zorundasınız, faturalar ve çocuklarınızın eğitimi de var. Bunun nasıl mümkün olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Elon Musk - Benjamin Franklin  (Walter Isaacson)

Tesla, SpaceX gibi büyük şirketlerin kurucusu ve CEO'su Elon Musk'ın önerdiği kitap "Benjamin Franklin". Benjamin Franklin, ABD’nin kurucu babalarından biri olmakla birlikte ülkenin gelmiş geçmiş en önemli yayıncı, bilimadamı, mucit, siyasetçi ve diplomatlarından biridir. Bu muazzam kişiliğin anlatıldığı kitap şaşırtıcı ve hayran bırakan bilgilerle doludur.

Indra Nooyi - Karaktere Giden Yol  (David Brooks)

PepsiCo CEO'su Indra Nooyi, "Karaktere Giden Yol" isimli kitabı öneriyor. Kitap kişinin kendi karakterine yatırım yapmasının en az iş hayatında başarılı olması kadar önemli olduğunu ve hatta bunun elzem olduğunu anlatıyor.

Richard Branson - Kafesteki Kuş Neden Şakır, Bilirim (Maya Angelou)

Virgin Group CEO'su Richard Branson'un en sevdiği kitap ise Maya Angelou'nun "Kafesteki Kuş Neden Şakır, Bilirim" isimli kitabı. Richard Branson'un ilham verici hayatını sizlerle daha önce paylaşmıştık. Demek ki ona ilham veren kitaplardan en önemlisi de "Kafesteki Kuş Neden Şakır, Bilirim" olmuş.  Kitabın konusu: Savunmasız ve şiddet gören küçük bir kız... Onurlu ve büyüleyici bir yetişkine dönüşmeden önce yoluna çıkan ırkçılık ve bağnazlık gibi zorluklara göğüs germek zorunda kalır ve aslında mücadelesi karakterini şekillendiren en önemli şeylerden biridir.

Larry Page - Nikola Tesla Kendini Anlatıyor (Nikola Tesla)

Google'ın kurucularından olan Larry Page diğer başarılı liderlerin hikayelerinden ilham bulan biri. Özellikle alternatif akım mucidi Tesla'nın otobiyografisini öneriyor. Kitap Tesla'nın hayatını kendi kaleminden anlatıyor.

Bill Gates - Çavdar Tarlasında Çocuklar ( J. D. Salinger)

Ergenlik çağının içinde, yetişkin dünyanın düzenine karşı isyankar bir çocuğun, bir Noel öncesi başına gelenlerden bahseden bu ünlü kitap Microsoft CEO'su Bill Gates'in favorisi.

Steve Jobs - Yenilikçinin İkilemi: İş Yapma Tarzınızı Değiştirecek Kitap (Clayton M. Christensen)

Apple'ın kurucusu ve eski CEO'su Steve Jobs bu kitabın kendi iş yapma şeklini derinden etkilediğini söylemiştir.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir