• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

4 Global Markanın “İnanç” Dolu Kuruluş Hikayeleri

Serdar Altan / 21 Eylül 2020
facebook twitter
  • Bu yazımızda sizlerle, bir dünya markası yaratmak için inancın ne kadar önemli bir unsur olduğuna dair kısa hikayeler paylaşacağız.
  • FedEx’in kurucusu Fred Smith, şirket iflasın eşiğindeyken şirketin kasasındaki son para olan 5 bin dolar ile Las Vegas’ta kumar oynadı ve 32 bin dolar kazanarak şirketi iflastan kurtardı.
  • Aslen traktör yapan bir çiftçi olan Ferruccio Lamborghini, Ferrari’nin kurucusu olan Enzo Ferrari ile Ferrari’nin debriyaj sorunu ile ilgili olarak konuşmaya gitti ve Enzo Ferrari’nin kendisini küçümsemesi sonrası, Ferrari’den daha iyi araba yapmaya karar verdi.
  • Harland David Sanders, KFC’yi kurmadan önce, satılan ürünlerden yüzde karşılığında tavuk tarifini restoranlara bedava olarak vermeyi teklif etti ve bu teklifi ilk kez kabul edilene kadar 1009 kez hayır cevabını aldı.
  • Honda’nın kurucusu Soichiro Honda’nın ilk şirketi olan Tōkai Seiki’nin üretim tesisleri, 1944 yılında ABD’nin gerçekleştirdiği bombalı saldırılarda yerle bir edildi.
  • İlgili Yazı: Modaya Yön Veren Markaların Evi Inditex Grup Nasıl Doğdu?

Küresel anlamda başarılı bir iş kurmak için birden fazla unsurun bir araya gelmesi gerekiyor. İyi bir fikir ve iyi bir ekip ise bu unsurların başında geliyor. Ancak bir iş kurarken bunlardan daha önemli olan bir şey varsa, o da inançtır. Günümüzdeki birçok global şirket, bir inanç doğrultusunda çalıştıkları için bu kadar büyük şirketler haline gelmeyi başardılar. Your Story isimli internet sitesi yayımladığı bir yazıda, tanınmış dört büyük şirketin kuruluşlarına dair kısa hikayelere yer verdi.

Fred Smith – Federal Express (FedEx)

Fred Smith, 1965 yılında Yale Üniversitesi‘nde lisans öğrencisiydi. Bir ödev kapsamında, ABD’de malların taşınması sürecini araştıran bir ekonomi yazısı yazdı. Nakliyecilerin, ABD genelinde büyük paketleri taşıma konusunda kamyon veya yolcu uçaklarına bel bağladığını keşfetti. Bunun üzerine Smith daha verimli bir nakliyat fikri düşündü ve uçaklar aracılığıyla küçük ve temel öğeleri taşıyan bir şirketin nasıl daha iyi bir iş olabileceği hakkında bir son dakika yazısı yazdı. Fakat böyle bir şirketin nasıl yönetileceği hakkındaki ayrıntılara girmedi. Ödev olarak yazdığı bu yazı, ancak “C” notuna layık görüldü.

Ödevinden çok iyi bir not alamamasına rağmen, Smith bu fikrinden vazgeçmedi ve 1971 yılında şirketi kurdu. Ancak şirketin kuruluşundan sonraki üç yıl içerisinde, Federal Express iflasın eşiğine geldi. Şirket, artan yakıt maliyetleri nedeniyle her ay 1 milyon dolar kaybediyordu ve şirketin kasasında sadece 5 bin dolar kalmıştı. Bunun üzerine Smith, daha fazla finansman için General Dynamics‘ten destek almak adına son bir hamle yaptı. Ancak Smith’in bu talebi geri çevrildi.

Çoğu sıradan insan bu noktada pes eder ve şirketi kapatırdı. Ancak Fred Smith bu sıradan insanlardan biri değildi. Daha sonra yaptığı şey ise kuşkusuz bir şirketin kurucusu tarafından yapılabilecek en cesur hareketti. Smith, Las Vegas’a uçtu ve o hafta sonu şirketin kalan sermayesi olan 5 bin dolarla Black Jack oynadı. Pazartesi günü, şirketin yönetimi için hoş bir sürpriz yaşandı. Federal Express’in banka hesabında 32 bin dolar vardı, bu da uçaklar için yakıt ayarlamak ve birkaç gün daha çalışmaya devam etmek için yeterliydi.

Bu olaydan kısa bir süre sonra şirket, sermayesinde önemli miktarlarda artış sağlamayı başardı. Bugün ise Federal Express, 220’den fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteren ve yıllık cirosu 45 milyar dolar olan küresel bir şirkettir.

Ferruccio Lamborghini – Lamborghini

Ferruccio Lamborghini, aslen traktör yapan bir çiftçiydi. İşi çok başarılıydı ve İtalya’daki en zengin kişilerden biriydi. Ferruccio Lamborghini’nin sahip olduğu süper otomobiller arasında bir de Ferrari bulunuyordu ve bu Ferrari, ona sürekli sıkıntı yaşatıyordu. Bir tamirci olarak sorunu çözmeye çalıştı ve Ferrari’nin traktörlerinden birinde kullanılanla aynı debriyaja sahip olduğunu fark etti. Ferruccio Lamborghini, yaşadığı bu sorunla ilgili olarak şunları söylüyordu:

“Bütün Ferrarilerimin debriyaj problemleri vardı. Normal bir şekilde sürdüğünüzde, her şey yolundaydı. Ama biraz zorladığınızda, debriyaj hızlanma altında kayıyordu.”

Ferruccio, düzenli olarak debriyajın yeniden yapılması ya da yenilenmesi için servise gidiyordu ve her defasında araç birkaç saatliğine götürülüyordu ve de araç tamir edilirken Ferruccio’nun izlemesine izin verilmiyordu.

Ferrari’nin debriyajıyla ilgili sorun asla çözümlenmedi. Bu yüzden Ferruccio Lamborghini, Enzo Ferrari ile konuşmaya karar verdi. Ancak Ferruccio, onu çok uzun bir süre beklemek zorunda kaldı. Yine de sonunda Ferrucio, Enzo Ferrari ile konuşmayı başarabildi. Bu konuşma sırasında Ferruccio, “Ferrari, senin arabaların çöp!” dedi. Bunun üzerine Enzo Ferrari çok öfkelendi ve “Lamborghini, bir traktörü sürebiliyor olabilirsin, ama bir Ferrari’yi asla düzgün bir şekilde kullanamayacaksın.” şeklinde karşılık verdi. İşte Ferruccio Lamborghini’nin mükemmel bir araba yapmaya karar verdiği an buydu. Sonuç olarak Enzo Ferrari’nin bu küstahlığı, dünyanın en iyi spor otomobil markalarından birinin ortaya çıkmasına ve Ferrari’nin sıkı bir rakip edinmesine neden oldu.

Harland David Sanders – KFC

Colonel Sanders (Albay Sanders) olarak tanınan KFC‘nin kurucusu Harland David Sanders, 65 yaşındayken ilk sosyal güvenlik kontrolünü 99 dolar olarak aldı. Küçük bir eve ve külüstür bir arabaya sahipti ve beş parasızdı. Bazı şeylerin değişmesi gerektiğine karar verdi. Arkadaşları onun tavuk tarifini çok severdi ve bunun sahip olduğu tek yeni fikir olduğu gerçeğinden yola çıkarak bu fikir üzerinden hareket etmeye karar verdi.

Bunun üzerine Harland David Sanders, Kentucky’den ayrıldı ve fikrini satmak için ABD’nin farklı eyaletlerine seyahat etmeye başladı. Restoran sahiplerine, insanların sevdiği bir tavuk tarifi olduğunu söyledi ve satılan ürünlerden küçük bir yüzde karşılığında tarifini bedavaya vermek için hazırdı. Onun bu teklifi 1000’den fazla defa reddedildi, ama o pes etmedi. Tam sayı vermek gerekirse, teklifi ilk kez kabul edilmeden önce 1009 kez hayır cevabını aldı. Harland David Sanders, bu ısrarı sayesinde dünyanın en büyük fast food restoran zincirlerinden biri olan KFC’yi kurdu ve tüm dünyanın yeme alışkanlıklarını değiştirdi.

Soichiro Honda – Honda Motor Company

Soichiro Honda bir tamirhanede çalışan bir tamirciydi ve işi, arabaları yarışlara hazırlamaktı. Honda, 1937 yılında, bir piston yayı üreticisi olan Tōkai Seiki’yi kurdu. Bu şirket, Toyota‘ya piston yayları tedarik etmek için bir sözleşme elde etti. Ancak kısa bir süre sonra, ürünlerin düşük kalitesinden dolayı bu sözleşmeyi kaybetti. Daha sonra Soichiro Honda, Toyota’nın kalite kontrol süreçlerini daha iyi anlamak için zaman ayırdı ve 1941 yılı itibarıyla Honda, Toyota için kabul edilebilir piston yaylarını seri olarak üretebiliyordu.

Bir süre sonra Toyota, Honda’nın şirketinden %40 oranında bir hisse satın aldı. Ancak Soichiro Honda, bu süreçte başkan pozisyonundan kıdemli genel müdür pozisyonuna indirildi. Tōkai Seiki’nin üretim tesisleri, 1944 yılında ABD’nin gerçekleştirdiği bombalı saldırılarda yerle bir edildi. Bunun üzerine Honda, şirketin kurtarılabilir kalıntılarını Toyota’ya sattı ve buradan elde ettiği geliri Ekim 1946’da Honda Teknik Araştırma Enstitüsü’nü kurmak için kullandı.

Honda, 172 metrekarelik bir kulübede, 12 kişilik bir kadroyla çalıştı. Tohatsu motorlarının kendi kopyalarını meydana getirerek uydurma, motorlu bisikletler yaptılar ve sattılar. Aynı zamanda geliştirdikleri bu motorları, bisikletlerine takmaları için insanlara pazarladılar. Honda Motor Company kısa bir süre içerisinde büyüdü ve 1964 yılı itibarıyla dünyanın en büyük motosiklet üreticisi oldu. Daha sonra Honda, mini kamyonet ve sonunda da otomobil pazarına giriş yaptı. Bugün itibarıyla ise şirket, Toyota için ciddi bir rakip konumunda.

Twitter, Evden Çalışma Düzenini Kalıcı Hale Getirdi
Twitter, Evden Çalışma Düzenini Kalıcı Hale Getirdi

Geçtiğimiz günlerde sizlere bazı büyük şirketlerin evden çalışma sürelerini uzattıklarından bahsetmiştik. Amazon ve Microsoft, çalışanlarına ekim ayına kadar evden çalışma izni vermişti. Google ve Facebook ise evden çalışma planlarını 2021 […]

comment 0
share
Etiketler
Albay Harland Sanders featured FedEx Ferruccio Lamborghini Fred Smith global marka Honda KFC Lamborghini Soichiro Honda

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mynet, Evden Çalışmayı Kalıcı Hale Getirdi

Serdar Altan / 20 Mayıs 2020
facebook twitter
Mynet, Evden Çalışmayı Kalıcı Hale Getirdi

Salgın döneminde pek çok şirketin evden çalışma düzenine geçtiğini ve bazı şirketlerin önümüzdeki dönemde uzaktan çalışmayı daha fazla benimseyebileceklerinden sizlere söz etmiştik. Uzaktan çalışmayı kalıcı hale getiren ilk büyük şirket ise Twitter olmuştu. Türkiye'de bu alanda adım atan ilk büyük şirketlerden biri Mynet oldu.

Türk internet kullanıcılarının en çok tercih ettiği dijital platformlardan olan Mynet, Türkiye’de uzaktan çalışmaya geçen ilk dijital medya şirketi olduğunu duyurdu. Şirket, artık tüm editör kadrosunu kalıcı olarak tamamen uzaktan çalıştırma kararı aldı.

https://pazarlamasyon.com/twitter-evden-calisma-duzenini-kalici-hale-getirdi/

Mynet İK Genel Müdür Yardımcısı Esra Bayrakdar, şirketin yeni çalışma politikasıyla ilgili olarak yaptığımız açıklamada, editör kadrosunu tüm Türkiye’ye hatta yurt dışına açma kararı aldıklarını belirtti ve şunları ifade etti:

“Sadece İstanbul’da değil; tüm şehirlerimizde hatta yurtdışı merkezlerde de gündem, finans, spor, video ve daha farklı alanlarda editörlük yapabilecek yetkin insan kaynağı var. Biz Mynet olarak, bir yandan lokasyondan bağımsız şekilde, yetişmiş insan kaynağına ulaşıp, bir yandan da ekip arkadaşlarımızın  memnuniyetini arttırmayı hedefliyoruz. Ekiplerimizle beraber aldığımızı bu kararla Mynet’in medya birimlerinin %75’i kalıcı olarak uzaktan çalışacak. Tüm işe alım, oryantasyon, eğitim ve performans süreçlerimizi de uzaktan çalışmaya uygun hale getirdik. Zaman ve mekândan bağımsız bir çalışma modeline döndük.”

https://pazarlamasyon.com/microsoft-ceosu-evden-calisma-duzeninin-surdurulebilir-olmadigini-dusunuyor/

Mynet Genel Yayın Yönetmeni Tarkan Temur da Mynet’in misyonunun doğru teknolojilerle kullanıcının ihtiyacı olan içeriği hızlı bir şekilde sunmak olduğunu vurgulayarak araştırmaların, uzaktan/home office çalışmanın üretkenliği yüzde 15 daha olumlu etkilediğini ortaya koyduğunu, iki aylık uzaktan çalışma deneyimlerinin bunu doğruladığını söyledi.

Tarkan Temur, açıklamasının devamında ise "Metropollerde ofise ulaşmak için harcadığımız süre ayda ortalama 5 iş günü. Bu değerli zamanı kendisine, ailesine ve arkadaşlarına ayırarak bir motivasyon unsuru olarak ekibimize kazandırmak istedik. Ayrıca Mynet çalışanlarının istediği kentte yaşamasının da önünü açtık. Özetle, ekibimizin üretkenliğini azaltan, mutsuzluğunu artıran unsurları iş hayatımızdan çıkardık.” dedi.

10 Başarılı CEO’nun İlk İşleri
10 Başarılı CEO’nun İlk İşleri

Dünyanın en büyük şirketlerinin CEO koltuğunda oturan isimlerin birçoğu, kariyerlerine sıradan ve zorlayıcı işlerle başladı. Çin merkezli teknoloji şirketi Lenovo’nun kurucusu ve eski CEO’su olan Liu Chuanzhi, 1960’lı yılların sonlarında […]

comment 0
share
Etiketler
Albay Harland Sanders featured FedEx Ferruccio Lamborghini Fred Smith global marka Honda KFC Lamborghini Soichiro Honda

Covid-19, Corona Biranın Marka Değeri İçin Bir Tehdit Mi?

Dora Uzkesici / 24 Mart 2020
facebook twitter
Covid-19, Corona Biranın Marka Değeri İçin Bir Tehdit Mi?

Tarihi 1925 yılına uzanan ve Meksika'nın bayrak taşıyıcı markalarından olan Corona bira, kendisi ile aynı ismi taşıyan virüs nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Bu yazıda markanın tarihini kısaca inceleyip, marka için öngörülerimi paylaşacağım.

Meksika Plajlarından Çıktı, Şimdi 150 Ülkeye İhraç Ediliyor

Grupo Modelo isimli işletme tarafından üretilen Corona bira, enteresan bir marka geçmişine sahip. 2. Dünya Savaşından sonra ekonominin tekrar canlanması ve savaşın izlerinin azalması ile birlikte uluslararası turizm faaliyetleri arttı. ABD'de "babyboomer" jenerasyonunu temsil eden ve üniversitelerde öğrenci olanlar yaz tatilleri için farklı rotalar arıyordu. Dönemin Meksika yönetimi, turizmi teşvik etmek için yeni kararlar alarak sahillerini Amerikalı gençlerle doldurmak istiyor ve ülkeye döviz kazandırmak istiyordu.

Aromasını Güçlendirmek İçin Öğrenciler Limonla Ürünü Birleştirdi

Bu çabalar sonuç verdi ve Meksika sahilleri Amerikalı üniversite öğrencilerinin yaz tatili tercihlerinden biri oldu. Meksika sahillerine giden genç turistler bölgedeki en ucuz ve güzel birayı aramaya başladı. Cam şişede üretilmiş, şişe üzerine kalitesiz bir boya bile baskı yapılmış ve 6 şişesi 1 dolara satılan Corona bira, bu kesim içinde hızlı yayıldı. Biranın güçlü bir aroması ve tadı olmadığı için öğrenciler bu birayı limon ile tüketmeye başladılar. Günümüzde markanın jenerik olarak nitelenebilecek sunumlarından biri olan "şişe ucuna limonla servis" ritüeli bu dönemden markaya miras kalan bir özellik. Corona Bira'ya gösterilen bu yoğun ilgi üretimin artmasına ve ardından yurt dışına açılmaya giden süreci başlattı. İhracat yapılan ülkelerin başında ABD yer aldı. Meksika'ya tatile gelen gençler, aynı birayı okul döneminde ABD'de tüketmek istiyorlardı.

Geçen Hafta Yapılan Ankete Göre, Tüketicilerin %16'sı Corona Bira ile Corona Virüs Arasında Bağlantı Olup Olmadığından Emin Değiller

Corona Bira, günümüzde 150 ülkeye ihraç edilen bir marka olurken şimdilerde bir isim krizi yaşıyor. Covid-19 yeni tip virüs, "corona virüs" olarak akıllara kazındı. Bu da ismi virüs ile aynı olan marka için ister istemez bir problem meydana getirdi. ABD'de yapılan bir ankete göre 737 katılımcıdan %38'i corona virüs tehlikesi bitene kadar Corona bira satın almayacaklarını belirtti. Corona bira tüketicisi olan %4'lük bir kesim de virüs tehlikesi geçene kadar birayı satın almayacaklarını belirtti. Katılımcıların %14'ü sosyal bir ortamda Corona bira sipariş etmekten kaçınacağını, %16'sı da Corona virüs ile Corona bira arasında bir bağlantı olup olmadığı konusunda kafasının karşılık olduğunu belirtti. Bildiğiniz üzere, virüsün yapısında olan parçalar bir "taca" benzediği için virüsün adı "corona" olarak kayıtlara geçmişti.

Marka, bu anketten çıkan sonuçlar üzerine markanın geleceğine yönelik bir kaygı taşımadıklarını belirttiler. Satışların güçlü bir şekilde sürdüğünü ifade ettiler. Buna karşılık ABD'de biranın üreticisi olan Annheuser Busch, virüsün ortaya çıktığı dönemden itibaren ABD'de bira satışlarının %10 azaldığını açıkladı.

Durumun Gidişatına Göre Marka İsminde ve Logosunda Değişiklik Olur Mu?

Corona virüsünün son derece olumsuz bir durum olduğu göz önüne alındığında, anket sonuçlarında da olduğu gibi markaya birtakım olumsuz yansımalar olabilir. Gelişmeler tamamen bir benzerlikten kaynaklanıyor ve markanın duruma müdahale etme gibi bir durumu bulunmuyor. Şu ana kadar gösterdikleri pazarlama iletişimi çalışmalarında da virüsü dikkate almadıklarını açıkça ortaya koydular. İlerleyen süreç ve corona virüsün etkisinin derinleşmesi olasılığı belki de markanın birtakım çalışmalar yapmasını gerektirecek. Bu çalışmalardan önce markanın araştırma şirketlerine daha çok katılımcılı, daha farklı coğrafi bölgeleri ve ülkeleri kapsayan ve daha kapsamlı sorularla hazırlanmış araştırmalar yaptıracağını düşünüyorum. Yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahip bir markada radikal değişiklikler yapılıp yapılmayacağını zamanla göreceğiz.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

İzlerken Duygulandığımız 10 Kasım Reklamları
İzlerken Duygulandığımız 10 Kasım Reklamları

Her 10 Kasım‘da hayatımız bir dakikalığına durur ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü anarız. Ona olan özlemimiz ve sevgimiz 10 Kasım’da daha da artar ve o gün ayrı bir […]

comment 0
share
Etiketler
Albay Harland Sanders featured FedEx Ferruccio Lamborghini Fred Smith global marka Honda KFC Lamborghini Soichiro Honda

Amazon, 75.000 Kişiyi Daha Geçici Olarak İşe Alacak

Serdar Altan / 14 Nisan 2020
facebook twitter
Amazon, 75.000 Kişiyi Daha Geçici Olarak İşe Alacak

Amazon, corona virüsü salgını nedeniyle online alışverişe olan talebin hızla artmasından sonra, siparişlere yetişebilmek için geçtiğimiz ay 100 bin tam zamanlı ve yarı zamanlı personeli işe almıştı. Ancak Amazon'un ikmal merkezlerindeki yoğunluk o kadar fazla ki, e-ticaret devi, ek olarak 75 bin geçici personeli daha işe alacağını duyurdu.

Adweek'in haberine göre, şirket yapacağı bu 75 bin kişilik işe alımı Covid-19 blogunda yaptığı açıklamayla duyurdu. Şirketin açıklamasında belirttiğine göre, çalışanlar, müşterilerin siparişlerini yetiştirmek için özverili bir şekilde çalışmaya devam ettikçe talep de sürekli olarak artmaya devam ediyor. Tabii bu aşırı talep, salgın nedeniyle uygulanan karantinadan ötürü gerçekleşiyor. Bu yüzden de işe alınacak olan 75 bin kişi, geçici personel olarak görev yapacak.

https://pazarlamasyon.com/migros-sanal-market-icin-2-haftada-1000-kisiyi-ise-alacak/

Gartner'ın Amazon Danışma Grubu Direktörü Zach Weinberg, bu yeni işe alımların -özellikle de ürünleri imalatçılardan depolara ve tedarik merkezlerinden müşterilere taşıyan sürücü alımlarının- lojistik tarafında yaşanan tıkanıklığı ortadan kaldırmanın anahtarı olacağını ifade etti.

Bu işe alım duyurusu, grevlerin gerçekleştiği ve çalışanların huzursuz olduklarına dair haberlerin gündeme gelmesinin ardından yapıldı. Amazon’un depolarında çalışan bazı kişiler, daha önce Adweek'e e-ticaret şirketinin kendilerini korumak için yeterince çabalamadığını söylemişti. Bu arada Amazon, corona virüsü salgının gündeme getirdiği yeni sağlık ve güvenlik endişeleriyle başa çıkmak için uyguladığı “150'den fazla süreç güncellemesine" dikkat çekti.

https://pazarlamasyon.com/jeff-bezosun-ise-alim-surecinde-dikkat-ettigi-3-sey/

Yeni işe alımlarla ilgili ilk açıklamasında Amazon, ABD'deki mevcut saat başı ücretle çalışan personellere nisan ayına kadar saatte ekstra 2 dolar ödeyeceğini açıklamıştı. Birleşik Krallık'taki Amazon çalışanlarına ek olarak saat başına 2 pound daha ödeme yapılacak ve yine birçok AB ülkesindeki Amazon çalışanlarına da saat başına yaklaşık 2 euro bonus verilecek. Yapılan bu ek ödemelerin şirkete maliyetinin 500 milyon doların üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Fransa Hükümeti, Start-Up’lara 4,3 Milyar Dolar Destek Sunacak
Fransa Hükümeti, Start-Up’lara 4,3 Milyar Dolar Destek Sunacak

Fransa COVID-19 salgınından oldukça etikelenen bir ülke. Bu sebeple devlet kapsamlı bir mücadele planı çerçevesinde vatandaşlarına evde oturmalarını söyledikten sonra geçim ücretleri ile ilgili de bazı düzenlemeler yaptı. Örneğin Macron […]

comment 0
share
Etiketler
Albay Harland Sanders featured FedEx Ferruccio Lamborghini Fred Smith global marka Honda KFC Lamborghini Soichiro Honda
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön