2021'in “En iyi küresel markalar” raporu yayımlandı

Medya, pazarlama ve kurumsal iletişim şirketi Omnicom Group‘a bağlı küresel marka danışmanlığı şirketi Interbrand, her yıl olduğu gibi 2021 yılı için de dünyanın en değerli 100 markasını sıraladığı “En İyi Küresel Markalar” adlı raporunu yayımladı.

Interbrand’in yaptığı açıklamalara göre 2021 En İyi Küresel Markalar raporu, şimdiye kadarki en büyük marka büyümesini kaydetti. En iyi 100 markanın toplam değeri, 2020'de 2.326.491 milyon dolardan 2021'de 2.667.524 milyon dolara, toplamda yüzde 15'lik bir artışa ulaştı. En hızlı büyüyen, en değerli ve en iyi performans gösteren sektör teknoloji olmaya devam ediyor. Bu sektördeki güçlü büyümeyi destekleyen dijital trendler azalma belirtisi göstermiyor ve tüketicilerin bulut tabanlı teknolojiye, yapay zekaya, akışa ve abonelik tabanlı hizmetlere güvendiği farklı profesyonel ve kişisel yollar bu sektörü destekliyor.

Teknolojinin sıralamalardaki temsili bunu yansıtıyor; ilk üç marka, Apple, Amazon ve Microsoft, ilk on markanın toplam değerinin yüzde 62,3'ünü oluşturuyor. Bu yılın en büyük yükselen markaları ise üç marka gücü faktörü göz önünde bulundurularak 2021'in en güçlü markaları belirlendi: Katılım, Çeviklik ve Yön. Teknoloji devleri Apple, Microsoft ve Amazon parlamaya devam ediyor ve hızlı yükselenler Salesforce ve Adobe ile birlikte ilk onu oluşturuyor.

 

Tesla, marka değerinin neredeyse üç katına çıkarak 26 puanlık çarpıcı bir yükselişle 14. sıraya yükseldi. Tesla'nın hızlı yükselişi, marka değerlerini artıran ve dünyanın önde gelen Elektrikli Araç üreticisi konumunu sağlamlaştırması sosyal medyanın varlığı ile sağlandı. Tesla’nın temel amacı ise “dünyanın sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandırmak” .

 

Diğer hızlı yükseliş, satın alma ve portföy stratejisini çeşitlendirmek ve büyümeyi hızlandırmak için etkili bir çeviklik sergileyen Salesforce oldu. Bu sayede Salesforce, hem kişisel hem de profesyonel kullanım için küresel olarak en hızlı büyüyen kurumsal yazılım şirketi. Ürün liderliğindeki iddialı büyüme stratejisi ve yenilikçiliği, kullanıcı tabanını ve topluluğunu genişletti ve Covid-19 yardım çabaları da dahil olmak üzere çeşitli boyutlarda küresel olarak yazılımların sürekli olarak sunulmasını kolaylaştırdı.

 

Arka arkaya dokuz yıldır dünyanın en iyi markası olan Apple, sağlık hizmetlerine, eğlence, veri depolama ve müzikte abonelik hizmetlerine kadar çeşitlendi. Sonuç olarak Apple, marka değerindeki yüzde 26'lık önemli artışını yansıtan, tüketiciye basit, kusursuz bir deneyim sağlamaya odaklanıyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir