2020 Tokyo Olimpiyatları'nın Elektronik Atıklardan Üretilen Madalyaları

Bildiğimiz üzere 2020 Olimpiyatları Tokyo'da gerçekleşecek. Büyük bir hazırlık içinde olan Tokyo, 2017'den beri topladığı elektronik atıkları güzel bir şekilde değerlendirmek için adım atmış.

Her yıl milyonlarca elektronik ürün üretiliyor ve bu da yine milyonlarca elektronik atığın oluşmasına sebep oluyor. Bu ürünlerin üretiminde değerli madenlerin kullanıldığını da hesaba katarsak, çok fazla değerli maden atığı da oluşmuş oluyor. Çevre kirliliği ve geri dönüşüm bilincinin insanlarda artmasından faydalanarak Japonya geri dönüştürmek üzere elektronik atıkları topladı. Üstelik bu atıklar belirli aralıklarla düzenlenen ve 2020'de Japonya'da düzenlenecek olan olimpiyatların o meşhur madalyalarına dönüştü. Bir süre önce de atık elektronik ürünlerden çıkarılan değerli madenler ile hazırlanan olimpiyat madalyaları tanıtıldı.

Teknik bilgilere gelecek olursak, Japon halkı bu proje için 2 yıl boyunca toplamda 6 milyon 200 bin cep telefonu bağışlamış. Toplamda ise elektronik atıklardan 32 kilogram altın, 3.5 ton gümüş ve 2.2 ton bronz elde edilmiş ve 5 bin tane madalyanın yapımında kullanılmış.

Daha önce Rio'da 2016 senesinde düzenlenen Yaz Olimpiyatı'nda dağıtılan madalyalarda bir miktar geri dönüştürülmüş malzeme kullanılmış ancak organizatörlere göre, Tokyo’da verilecek olan madalyalar olimpiyat tarihinin ilk sürdürülebilir örnekleri olacakmış.

https://www.youtube.com/watch?v=QJG6duYxpMY
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir