2018 Yılının En Yaratıcı Tasarımları

2018 yılının bitmesine az bir süre kalmışken sizlere, bu yılın en yaratıcı tasarımlarını paylaşmak istedik. Tasarım bir ürünün müşteri tarafından fark edilmesini sağlayan en önemli unsurlardan bir tanesidir. Bununla birlikte ürünün tasarımı satışlarda büyük rol oynamaktadır. 

1- Sedir Sushi Tasarımı 

Bu tasarım, A’Desıgn Award & Competıtıon’da bronz ödül aldı. Sedir Sushi’deki sushiler ince dilimlenmiş sedir ağacı ile sarılmış. Yerel sedir malzemeleri kullanılan ahşap kutu ise orman işçileri tarafından yapılmış. 

2- Patates Kızartması Kabuğundan Yaratıcı Tasarım 

Günümüzde sıkça tüketilen patates kızartması bazı yemek merkezlerinde kabuklu bazı yerlerde ise kabuksuz müşterilere sunulmaktadır ancak genellikle patatesin kabuksuz halini yeriz ve patates kızartmaları birçok fast food şirketinde kağıt ambalajla birlikte müşteriye servis edilmektedir.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz. 

3- Antep Fıstığı Şeklinde Açılan Yaratıcı Fıstık Ambalajı Tasarımı

Viyana, Avusturya, 20 Mart 2018 – Global ambalaj ve kâğıt grubu Mondi, “En İyi Ambalaj Tasarımı” kategorisinde 2018 Dünya Gıda İnovasyon Ödülü’nün ( World Food Innovation Award 2018) sahibi oldu. FoodBev Medya Grubu ( FoodBev Media) tarafından 4’ncü kez düzenlenen yarışmada, Mondi’nin yenilikçi tasarımı olan Fıstığın Rüyası (Pistachio Dream) kutusu ödüle layık görüldü. 20’den fazla ülkeden 220’den fazla konseptin yarıştığı panelde, Mondi’nin satış noktasında kuruyemiş ürünlerine daha fazla çekicilik katan ürünü seçildi.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz. 

4- Çalışma Masasına Dönüşebilen Raf

Gördüğünüz gibi bu rafı aynı zamanda çalışma masası olarak kullanabiliyorsunuz. Yer sıkıntısı yaşıyorsanız veya sürekli bir çalışma masasına ihtiyacınız yoksa sizin için muhteşem bir çözüm olabilir.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz. 

5- Bir Çatal, Kaşık ve Bıçak Tasarımı 

İstediğimiz zaman istediğimiz yerde rahatça kullanabileceğimiz bu tasarım, hem çatal, hem bıçak, hemde kaşık olarak tasarlanmıştır. Boyutuyla da oldukça şirin gözükmektedir. 

6- Üç Kişilik Tasarlanmış Sandalye 

Aile bireylerinin çocuklarına hikaye okurken veya masal okurken kitaptaki ana karakterin fotoğraflarını rahatça gösterebilmesi için tasarlanmış sandalye. 

7- Kafa Kondomuna Benzetilen İlginç Tasarımlı Japon Şemsiyesi

Hiç mevcut olarak kullandığımız şemsiyelerin kullanışsız olduğunu ve daha pratik bir tasarıma sahip olabileceklerini hiç düşünmüş müydünüz? Japonlar bunu düşünmüş olacak ki, son derece ilginç tasarımlı bir şemsiyeyi satışa sundular. Japon online perakende şirketi Dospara tarafından 500 Japon yeni (yaklaşık olarak 24 TL) fiyatla satışa sunulan bu ilginç tasarımlı şemsiyenin son derece kullanışlı olduğu kesin, ancak görüntü açısından bir problem teşkil ediyor.

haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

8- Dev Markaların Logolarını Taşıyan Spor Ayakkabı Tasarımları

Zaman zaman popüler markaların logolarının kullanıldığı ve bu markaların karakteristik özelliklerini yansıtan alakasız, konsept ürün tasarımlarıyla karşılaşıyoruz. Örneğin Red Letter Days’in, günümüzün beş popüler markasının perspektifleriyle hazırladığı ve bizim de geçtiğimiz hafta içerisinde sizlerle paylaştığımız beş farklı modern kızak tasarımı bu tasarım çalışmalarından biriydi.

haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

9- Carlsberg’den Yaratıcı ve Sürdürülebilir Ambalaj Tasarımı

Danimarkalı bira üreticisi Carlsberg, 6’lı biralarının yeni ambalajını son derecede yaratıcı ve sürdürülebilir bir formda tasarladı.

Carlsberg’in 9 Eylül 2018’de duyurduğu “Snap Pack” ismindeki yeni ambalaj tasarımında aslında bir ambalaj yok gibi ve 6 adet birayı yalnızca aralarındaki tutkal bir arada tutuyor. 6 adet bira birbirlerine tutkal ile bağlıyken almak istediğiniz kutuyu 6’lı paketten çekerek ayırabiliyorsunuz.

haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

10- “Hiç Oturmasaydık” Dedirtecek Uçak Koltuğu Tasarımı

Bu ayın başında Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleşen Aircraft Interiors Expo isimli fuarda, hava yolu taşımacılığında devrim yaratabilecek nitelikte yeni bir uçak koltuğu tasarımı sergilendiAviointeriors isimli İtalyan şirket tarafından tasarlanan Skyrider 2.0 isimli koltuk, dik tasarımıyla dikkat çekiyor.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir