2018 Logo Trendlerini Yakalayın

Markanın logosunu markanın kimliği gibi düşünebiliriz. Dolayısıyla logonun ilk izlenimi biriyle yeni tanışmak gibidir. Onu ilk gördüğünüz hali sizi etkiler ve o halini asla aklınızdan çıkartamazsınız. İşte aynı şey markalar için de geçerlidir. Onları önemli kılan logolarıdır. İlk bakışta onu görürsünüz ve aklınıza kazırsınız. Unutmayın ki bu önemli görsel, Facebook sayfanızdan, web sitenize ve kartvizitinize kadar her yerde ortaya çıkacak. Bu nedenle logonuzun, markanızla ve yeni trendle uyumlu olduğundan emin olmalısınız.

 Logo oluştururken aklınızda bulundurmanız gereken bazı altın kurallar:

Basit: Harika bir logoya sahip olmak için fazla ayrıntıya yer vermemelisiniz. Basit ve sade olmasına özen göstermelisiniz.

Çok yönlü: Logonuzu hazırlarken farklı platformları veya cihazları düşünerek hareket etmelisiniz.

Uygun: Logonuzun yazı tipi, rengi ve tasarımı markanıza uygun olmalı ve onu temsil etmelidir.

Eşsiz: Logonuz her yerde ışıldamalı ve eşsiz olmalıdır.

Şimdi 2018'in en popüler logo trendlerine bir bakalım

1- Yaratıcı Tipografi

Dışarıda birbirine benzeyen binlerce logo var. Peki sizi onlardan ayıracak şey nedir? Tabii ki yaratıcılık. Diğerlerinden bir adım önde olmak istiyorsanız farklı fikirler üretip yaratıcı olmalısınız. Unutmayın, 2018 yaratıcı tipografinin yılıdır. Aşağıda bu yıla ait tipografi çeşitlerini bulabilirsiniz.

Bölünmüş Tipografi: Bizler genellikle okunabilirliği ön planda tutarız. Ancak bu durum 2018'de biraz değişiyor. Şimdi harfler arasında kırılmalar ve bölünmeler daha ilgi çekici bulunuyor.

Kaotik Tipografi: Harfler, doğrusal olmayan şeritlerle organize olur ve kaotik bir hal alır. Böylece daha çarpıcı ve cesur bir tipografiye sahip olursunuz. Bu rahat ve eğlenceli bir marka için mükemmel bir seçim olur.

2- Parlak Renkler

Hazırladığınız logonun, sadece bir ekranda görüntüleneceğini unutmayın! Renkleri birbirine uygun ve en yüksek kalitede seçmelisiniz. Böylece logonuz, daha canlı, parlak ve göz alıcı olacaktır. Hadi, yaratıcılığınızı özgür bırakın.

Dikkat etin! Logonuzda kullandığınız renkler yazdırdığınız da farklı görünebilir. Bu yüzden önceden önlem alın. Aksi halde bu durum maliyetinizi büyük ölçüde etkileyecektir.

3- Geometrik Şekiller

Geometrik şekiller, yaratcılığı temsil eder. İlk bakışta basit şekiller olarak düşünülebilir. Ancak bu basit şekiller doğru tasarlanıp bir araya geldiğinde, markanız için farklı, ilgi çekici ve zarif bir görüntü verecektir.

4- Sosyal Medya Göre Hazırlanan Logolar

Bir işletme sahibi için, güçlü bir sosyal medya varlığına ve tutarlı bir görünüme sahip olmanın önemini zaten biliyorsunuz. Bu bizi bir sonraki noktaya daha kolay getiriyor.  Unutmayın, logonuzu sosyal medya profillinize göre optimize etmeniz çok önemlidir. Birçok platformun, logonuz için küçük bir alan sunduğunu biliyorsunuz. Bu yüzden görüntünün güzel durduğundan emin olmalısınız.

5- Animasyon

2017'nin video yılı olduğunu unutmayalım. Videoya karşı eğilim o kadar güçlüydü ki, logo tasarımcılarının bile dikkatini çekmişti. Bu yüzden animasyonlu GIF’ler kullanılarak oluşturulan "hareketli logolar"daki beğeni gözümüzden kaçmadı. Yaratıcı olmaktan korkmayın. Sıkıcı olmak bizlere bir şey katmaz. Ama bu göz alıcı hareketler belki de logonuza hayat katacak.

İyi bir logo markanızı... Markanız da sizi temsil eder.

Kaynak: wix

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir