2016'ya Hakim Olan 6 Online Pazarlama Trendi

  Online Pazarlama herkesi heyecanlandıran ve birçok dijital gelişmeyle beraber sürekli yenilenen bir alan. Fakat her yıl bazı yeni cihazlar, teknolojiler, eğilimler diğerlerinden öne çıkar. Bu yenilikleri kaçıranlar pazardaki paylarını kaybederken erken kaybedenler ve odaklananlar ise öne çıkıyor. 2016 yılı da online pazarlama ve pazarlamanın dijitale entegresyonu bakımından birçok yeni trend ve teknoloji ortaya çıkardı. Bunlardan en belirginlerini şöyle sıralayabiliriz;

 Video Reklamlar Pazara Hükmetmeye Başladı:

facebookvideoads   Youtube içeriklerinin zenginleşmesi ve sosyal medya, içerik siteleri gibi alanların ortaya çıkmasıyla video reklamları hakimiyetini kabul ettirmiş görünüyor. Yapılan araştırmalarda da hızla gelişmeye ve artmaya devam edeceği gözlenen video içerik ve reklamlar yakın gelecekte tahayyül sınırlarını zorlayacak.

Uygulama İndeksleme Platformları Patlama Yaşıyor:

google-search-app-indexing-pazarlamasyon Akıllı cihazlarla birlikte hayatımıza giren mobil ve masaüstü uygulama platformlarının kullandığı reklam yüzdeleri ve gelirleri hızla artmaya devam ediyor. Google'ın yaptığı araştırmaların da gösterdiği üzere işletme sahipleri için bu uygulama indeksleme reklamları iyi geri dönüşler sağlıyor ve kazandığı önemi artırarak devam ettirecek. Devam eden yıllarda mobile optimize site reklamlarının bütçesinin de uygulama ve uygulama indeksleme platformlarına kayması bekleniyor.

Mobil Devir Yükseliyor:

mobile-purchase-pazarlamasyon Mobilin masaüstü karşısında kurduğu hakimiyet artık daha net görülüyor. Google'ın son yayınladığı cihaz araştırmasında da görüldüğü üzere mobil önlenemez yükselişine 2016 yılında da devam ediyor. Erişelebilirlik, kullanışlılık, performans gibi birçok yönden daha kullanışlı olması bu hakimiyetin durmayacağının en önemli sinyali olarak görülüyor. Birçok alanda artık yeniliklerin, inovasyonların ve girişimlerin de mobile odaklandığını söylemek mümkün.

Dijital Asistanlar Optimizasyon için Yeni Bir Yol Açacaklar:

pazarlamasyon Birçok firmanın üretimine ve test süreçlerine hız verdiği akıllı asistanlar, dijital asistanlar da bu yılın trend öğelerinden. SEO ve PPC gibi teknolojileri hayli etkin kullanan bu teknolojiler hem akıllı telefonlarda yer ederek hem de ev asistanı gibi cihazlarda pazarlamanın etkin bir öğesi durumuna gelmeye başlıyorlar. Amazon ve Google başta olmak üzere firmalar da dijital asistanları ve onların içeriklerine odaklanmış durumdalar. Yakın zamanda online pazarlama sektöründe dijital asistanların adını daha sık duyacağımıza hiç şüphe yok.

Sanal Gerçekliğin Ortaya Çıkışı:

oculus-pazarlamasyon Sanal Gerçeklik bu yılın üzerinde en çok konuşulan teknolojilerinden biriydi. Bu alanda yapılan satın almalar, firmaların ardı ardına duyurduğu ürünler, üretilmeye başlanan içerikler ve 3. parti cihazlar hemen her gün gündemde kendine yer buldu. Yakın zamanda özellikle içerik alanında sanal gerçekliğin online pazarlamaya etkisinin de bu kadar etkin olacağını öngörmek hiç zor değil. Facebook, Amazon, Google gibi devlerin yaptığı yatırımlara ve gelen yeni cihazların özelliklerine baktığımızda çevrimiçi pazarlamaya yeni bir soluk getirecek bir devrimin yaklaşmakta olduğu söylenebilir.

Giyilebilir Teknoloji ve Nesnelerin İnternetinin Çığır Açmaya Başlaması:

7263cfa4f8f5d99cd25f453376bfd555 Çevrenizdeki tüm cihazların birbiriyle etkileşimde ve bağlantılı olduğunu onları interaktif bir şekilde yönetebileceğinizi düşünün. 2016 yılı gösterdi ki böyle bir gelecek çok uzak değil. Geçtiğimiz yıldan itibaren ivme kazanan başta akıllı saatler olmak üzere giyilebilir teknolojiler kendi içeriklerine, pazarlama alanlarına, etkileşimlerine sahip oluyorlar. Ve bu sadece başlangıç. Böyle düşündüğümüzde bu yılın belki de en sınırsız fırsat sunan çevrimiçi pazarlama trendi olarak bu başlığı görebiliriz. Farklı giyim ve teknoloji firmalarının bu alanda yaptığı çalışmalar, testler de gösteriyor ki IOT ve giyilebilir teknolojiler yavaş yavaş online pazarlamanın önemli alanlarından biri haline gelecek.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir