2014 Marka Sadelik İndeksi

global-simple-siegelgale-061114Sadelik, yalınlık ve anlatabileceğini basit anlatabilmek her markaya nasip olan kavramlar değildir. Maalesef ki pazarlama dünyası olarak mesaj vereceğiz derken kendi ipimizi çekiyoruz. Vereceğimiz mesajı, marka özünü zaman zaman o kadar karmaşıklaştırıyoruz ki sonuçlar elimize geçtiğinde "Tüketici bunu nasıl anlamaz yaaa!" diye hayıflanıyoruz.

Siegel+Gale her sene hazırladığı marka sadelik raporunu 2014 yılı içerisindeki araştırmalarını tamamlayarak pazarlama dünyasına sunmuş. Bu araştırma içerisinde yalnızca Amerika, İngiltere, Almanya, İsveç, Çin, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'dan oluşan 8 ülke mevcut.

Bu 8 ülkelik değerlendirme sonucunda Alman ucuzcu marketi ALDI ilk sırada kendini göstermiş. "Clear pricing and a clear offer" yani "temiz fiyat, temiz teklif" sloganıyla sadelikte 2014 için çığır açan ALDI şu anda bulunduğu yeri hak ediyor gözüküyor. Sadelik uzmanı ALDI'yı, Google'ın takip etmesi de çok sıradığı bir durum olmasa gerek.

Bu seneki listede ilginç olan markalar ise; geçen seneden 26 sıra kaybedip 43. sırada kendini gösteren Starbucks ve 28 sıra kaybedip 42. olan Wal-Mart.

Yaptığım araştırmalarda Türkiye için bu tarz bir çalışmaya ya da rapora rastlayamadım. Vermek istediğimiz mesajların ne kadar anlaşılabilir olduğunu gösterebilecek böyle bir rapor olsa Türkiye için bir hayli iş yapılmalı sonucu çıkabilir gibi görünüyor.

Tam rapor için tıklayın.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir