1000 Üründen Oluşan Bir Paket Alır mıydınız? Finlandiya'dan Pazarlamacılara Sıradışı Bir Örnek

1999 krizini hatırlarsınız. Yazar kasaların atıldığı, bir gecede paranın %30 değer kaybettiği günleri söylüyorum... O günlerden hatırladığım ve hayatımdaki tüm seçimlerde bana küpe olan bir olay var. Şöyle ki; bir reçel üreticisi TV kanallarına çıkıp "bu krizden herkes etkilendi ancak ben etkilenmeyi bırak, karlı çıktım" demişti. Peki ama neden?

Malum, kriz esnasında insanların alım kapasitesi düşüyor ve geçmişte 3 adet aldıkları ürünleri artık teker teker almaya başlıyorlar. Reçel üreticisi de bu iç görü ile pazarlama stratejisini kurgulamış ve 500 gramlık paketlerini bir anda 100 gram olarak üretmeye başlamış. İşte bu yüzden!

Bugün Finlandiya'dan bunun tam tersi bir haber var. Nokian Panimo, 1000 üründen oluşan bir bira paketi yapmış. Evet yanlış duymadınız, tam 1000 biradan söz ediyorum. Her biri 12 biralık paketler halinde, 18 sıradan oluşan devasa bir küp.

1000 biranın fiyatı 2150 Euro. Yani ortalama bir bira 2,15 Euro'ya denk geliyor. 1000 yerine tekli almak istersek ortalama 2,5 Euro'luk bir bütçemizin olması gerekiyor. Yani 1000 biradan ortalama 350 Euro kar edebiliyoruz.

A post shared by Nokian Panimo (@nokianpanimo) on

Bu arada "bunu kim alır?" diye düşünmeyin. Finlandiyalı'lar kampanyaya epey ilgi göstermişe benziyor. Hemen aşağıda cebinden bir anda 2150 Euro yani 10.750 TL çıkarmış, mutlu bir abimiz var örneğin.

Hemen aşağıda da bütçesi yetmeyen 3 Finlandiyalı dostumuz ortaklaşa biraya girmiş :)

Şimdi söz sırası sizde. Ürünü satmak için miktarını düşürmek mi gerek yoksa arttırmak mı gerek?

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir